- Reklama -

Sedm utkání a dost! Mikko Koivu ukončil kariéru

- Reklama -

Finský útočník Mikko Koivu před letošní sezonou podepsal smlouvu s Columbus Blue Jackets. Poprvé v kariéře oblékal v NHL jiný dres než ten Minnesoty. Po sedmi zápasech v Ohiu ale ohlásil konec kariéry.

„Nebylo to vůbec jednoduché rozhodnutí, protože jsem miloval každou chvíli, kterou jsem v Columbusu strávil. Opravdu jsem chtěl, abych mohl svému týmu pomoci, nicméně nebyl jsem schopen dostat se na takovou úroveň, abych byl se sebou spokojený. Musel jsem být fér vůči sobě a svým spoluhráčům, cítím, že je ideální čas pro ukončení kariéry. Jsem velmi vděčný organizacím Minnesoty Wild a Columbusu Blue Jackets za příležitost uskutečnit své sny o hraní v NHL,“ napsal ve svém prohlášení sedmatřicetiletý hokejista.

Přes deset let byl Mikko Koivu kapitánem Wild, podobně jako jeho starší bratr Saku, jenž stejnou funkci dříve vykonával u Montreal Canadiens. Stanley Cup Mikko Koivu nezískal, má však zlato ze světového šampionátu dospělých i hráčů do osmnácti let a stříbro a bronz z olympiády. Je také spolumajitelem svého mládežnického klubu TPS Turku.

- Reklama -

V NHL odehrál 1035 utkání během 16 sezon a získal 711 bodů.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -