- Reklama -

Seguin v Bostonu zazářil hattrickem. Neuvirth v Edmontonu sám na všechno nestačil

- Reklama -

Každý zápas proti bývalým spoluhráčům z Bostonu je pro Tylera Seguina něčím výjimečný. Kanadský centr před dvěma lety opustil kádr Medvědů a stal se jednou z ofenzivních zbraní Dallasu. Včerejší zápas na ledě týmu, který ho v roce 2010 draftoval, se Seguinovi vydařil na jedničku s hvězdičkou. Rodák z Bramptonu se divákům v ochozech TD Garden předvedl sedmým hattrickem kariéry v NHL a dovedl Stars k výhře 5:3. Na dvě branky mu přihrál Jamie Benn. Oba zmiňovaní borci mají na kontě z třinácti zápasů 20 bodů a vévodí produktivitě soutěže. Nejvíc škody napáchal v dallaské obraně švédský forvard Loui Eriksson (2+0).
Nejzaměstnanějším brankářem pondělního programu NHL byl Michal Neuvirth. Sedmadvacetiletý rodák z Ústí nad Labem si v klání proti Edmontonu připsal 45 bezchybných zákroků, společně s Radko Gudasem přihrál na branku Ryana Whitea, prohře Philadelphie 2:4 však zabránit nedokázal. Po dvou třetinách vedli Letci v hlavním městě kanadské provincie Alberta 2:1, jenže Oilers v poslední části hry třemi góly otočili zápas ve svůj prospěch. Hlavními tahouny domácího celku byli Ryan Nugent-Hopkins (2+0) a Taylor Hall (1+2). Triumf Olejářů značně kalí ztráta Connora McDavida. Jednička posledho draftu si v závěru druhé třetiny zranila rameno a musela ze zápasu odstoupit.
Také v duelu dvou týmů ze spodních pater tabulky Západní konference si hned dva čeští hokejisté vylepšili letošní statistiky o jeden bod za přihrávku. Jednalo se o útočníky Calgary Jiřího Hudlera a Michaela Frolíka. I jejich snažení nakonec vyšlo vniveč, Flames si z Denveru odvezli prohru 3:6, o kterou se největší měrou přičinili Matt Duchene (2+0), Jarome Iginla (2+1), Nathan MacKinnon (1+2) a Tyson Barrie (0+3).
Třetí zápas po sobě odehráli hokejisté New Yorku Islanders bez Johna Tavaresa a konečně předvedli, že si s absencí svého kapitána umí poradit. Ostrované totiž s přispěním jedné asistence Marka Židlického udolali New Jersey 2:1 a přerušili tak sérii tří proher. Na straně domácího celku se v prestižním městském derby gólově prosadili Brock Nelson a Casey Cizikas, slovenského gólmana Jaroslava Haláka překonal pouze Travis Zajac.
Shodným poměrem skončil i zápas mezi Detroitem a Tampou Bay. Úvodní branku utkání obstaral v čase 22:02 centr Red Wings Riley Sheahan, střeleckou pozici mu připravili Tomáš Jurčo s Jakubem Kindlem. Čtyři minuty před druhou přestávkou vyrovnal Nikita Kučerov, ale poslední slovo měli domácí ve 46. minutě, kdy se počtvrté v sezóně zapsal mezi střelce devatenáctiletý nováček soutěže Dylan Larkin. Druhou hvězdou utkání byl vyhlášen gólman Detroitu Jimmy Howard, který kryl 29 střel.


Bude vás zajímat:


- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -