- Reklama -

Sejmout Byfugliena? Ne až tak dobrý nápad

- Reklama -

„Měl jsem pocit, jako by se mi zbortila hrudní kost. Nebyl jsem si tak úplně jistý, co se vlastně stalo.“
Těmito slovy popsal forvard Toronta Nazem Kadri momentku ze středečního zápasu s Winnipegem, kdy se dostal do fyzického kontaktu s obráncem Tryskáčů Dustinem Byfuglienem.
Nahlédněme do oficiální ročenky NHL. U Kadriho uvádí výšku šest stop (183 cm) a váhu 188 liber (85 kg). U Byfugliena … o dvanáct centimetrů a třiatřicet kilogramů více.
„Jets mají jeden z největších týmů v lize. Mají tam některé urostlé a těžké chlapíky,“ uznává Kadri. „Já nejsem zrovna největší kluk a moc lidí nesrovnám, ale musím se snažit.“
Ano, v tom tkví největší paradox lehce úsměvné scény. Ačkoliv Kadri byl autorem hitu a Byfuglien jeho adresátem, hráč Winnipegu jako by si zákroku na svoji osobu ani nepovšiml, zatímco torontský útočník odjížděl otřesen na střídačku.
„Kvůli tomuhle máme dny odpočinku,“ odtuší střízlík Kadri.
Foto/Photo by: Lisa Gansky

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -