- Reklama -

Špatná zpráva pro Lightning. Sezónu začnou bez své hvězdy

- Reklama -

Tampa Bay odstartuje sezónu 2023/24 bez své velké opory Andreje Vasilevského. Ten ve čtvrtek podstoupil operaci zad, z níž se bude zotavovat přibližně dva měsíce.

Vasilevskij může vynechat až 20 utkání základní části. Zpočátku se přitom k problému přistupovalo tak, že se jedná o záležitost na několik dní.

Vítěz Vezinovej trofeje z roku 2019 vedl ligu v počtu výher v pěti z posledních šesti sezón. V 60 duelech minulé sezóny dosáhl úspěšnosti zákroků 91,5% a průměru 2,65 inkasovaného gólu na zápas.

Druhým brankářem v týmové hierarchii je Jonas Johansson, který v NHL odchytal doposud jen 35 zápasů, v nichž kryl 88,7 %. Dalšími dvěma gólmany se smlouvou s Lightning jsou ještě méně zkušení Hugo Alnefelt (jeden zápas v NHL) a Matt Tomkins (žádný zápas v NHL).

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -