- Reklama -

St. Louis na hraně vyřazení. V šestém zápase se vrátí do brány Blues Elliott

- Reklama -

Hráči St. Louis už to zažili. Aktuálně čelí za stavu 2:3 proti San Jose vyřazení, což pro ně ale není nic úplně nového. Proti Chicagu rozhodovali o svém postupu až v utkání číslo sedm, proti Dallasu rozhodovali o svém postupu také v zápase číslo sedm. Aby jim neskončila sezóna, potřebují teď vyhrát zápas číslo šest. Zápas číslo sedm by přišel po něm.
Není to nic příjemného, není to nic ideálního, ale Blues už tu situaci znají. Dovedou se vžít i do kůže Žraloků ze San Jose. Sami nezvládli ukončit sérii s Chicagem, nad kterým vedli už 3:1. Padli ve čtvrtém i v pátém zápase. Nedokázali ukončit ani sérii s Dallasem, kdy vedli 3:2. Taky tady šestý zápas ztratili. Pokaždé rozhodovali až v nejzazší možný okamžik.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Bluesmani doufají, že se z momentů, kdy jde o všechno, poučili. „Jde o trpělivost a poziční hru. Když jste trpěliví v poziční hře dopředu i dozadu, pak se vám hra daří o něco lépe. Když se snažíte moc brzo, od samého začátku chcete trefit homerun, může z toho být zmatek,“ míní Ken Hitchcock.
„Pro mě, pokud jsme se něco naučili, tak to že, zápas trvá dvě a půl hodiny, šedesát minut čistého času. Je to dlouhý večer. Když budeme hrát celý dlouhý večer, může to vyjít. Trvalo nám 53 minut, než jsme zlomili Chicago. Jak jsem řekl včera, když budeme hrát opatrně, naše šance jsou slušné,“ dodává čtyřiašedesátiletý kouč.
„Důležité bude neopouštět svou hru,“ připomíná obránce Carl Gunnarsson. „Jen hrát svoje. Už jsme to viděli. Jakmile jsme se vzdálili naší hře, nefungovalo to. Musíme jen držet pohromadě a opakovat si, že cokoli děláme a daří se nám, u toho musíme zůstat. Věřit v to, co děláme.“
Fungovalo proti dvěma velmi silným soupeřům v prvním a druhém kole. Proč by to tady nemělo fungovat znovu? „Myslím, že už jsme v téhle sezóně ukázali, že se nikdy nevzdáváme, ať už se nám daří nebo nedaří. Nikdy se nevzdáváme, pořád je tam šance,“ doplňuje rodák ze švédského Örebro.
„Vyřazovací zápasy jsou vyřazovací zápasy,“ řekl k duelům o všechno útočník Blues Alexander Steen. „Líbilo se mi, jak jsme hráli poslední dvě kola. Hodně nasazení. Právě to budeme potřebovat také ve středu.“
Pokud se mohlo St. Louis v letošní sezóně na něco spolehnout, pak na post brankáře. Jasnou jedničkou v prvních dvou kolech play off a prvních třech duelech ve třetím kole byl Brian Elliott. Druhé a třetí zápasy se San Jose se mu ale moc nepovedly (0:4 a 0:3), takže do dalších dvou utkání ho nahradil Jake Allen. V tom dnešním nastoupí opět Elliott.
„Cítím to tak, že Brian byl tím správným chlapem,“ říká trenér Hitchcock. „Vrátíme ho do série. Bohužel jsme v pondělí nevyhráli, ale tohle bylo Brianovo play off a my bychom rádi, aby dokončil svou práci,“ věří původní brankářské jedničce kouč Blues.
Foto: Sarah Connors

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -