- Reklama -

Střelba a smrt vojáka odložila zápas Ottawy s Torontem

- Reklama -

Hokejové utkání NHL mezi týmy Ottawa Senators a Toronto Maple Leafs, které se mělo hrát ve středu večer, bylo odloženo. Může za to tragický incident v centru Ottawy, kde neznámý útočník zastřelil kanadského vojáka držícího stráž u válečného památníku. Střelba poté pokračovala i v budově Parlamentu a tak centrum města bylo vyklizeno a uzavřeno.
„Národní hokejová liga vyjadřuje své sympatie všem dotčeným tragické události ze středečního rána v Ottawě,“ píše se v oficiálním prohlášení NHL. Prozatím nebylo rozhodnuto o náhradním termínu hokejového utkání.
„Jsme šokováni a hluboce zarmouceni tragickými událostmi, které se odehrály ve městě,“ prohlásil majitel Senators Eugene Melnyk. „Naše myšlenky a modlitby jsou nyní s rodinami obětí a všemi členy Parlamentu. Hokej je nyní na druhém místě a jsme si jisti, že naši fanoušci souhlasí s tím, že byl zápas odložen,“ dodal.


Prohlášení vydali i zástupci Toronta. „Toronto Maple Leafs vyjadřují hlubokou soustrast rodině a přátelům, kterých se tragický incident v Ottawě dotkl. Klub podporuje rozhodnutí NHL o odložení zápasu.“
Kanadská policie nakonec maskovaného útočníka vyzbrojeného útočnou puškou zastřelila v budově Parlamentu, kde v té chvíli zasedala vláda a pátrá po dalších dvou pachatelích útoku. Úřady uzavřely spoustu budov ve městě. Incident se odehrál jen dva dny poté, co policie v Quebecu zastřelila muže, který autem najel do dvou vojáků a jednoho zabil.
Na všech třech stadionech, kde se včera National Hockey League hrála, vyjádřili kanadské metropoli podporu minutou ticha, nebo zpěvem kanadské hymny.
Kanadská hymna v Consol Energy Center (Pittsburgh)

Kanadská hymna v Rexall Place (Edmonton)

Minuta ticha v Rexall Place (Edmonton)

Minuta ticha v Honda Center (Anaheim)

Příští zápas v TV: St. Louis – Vancouver, čt/pá 23. říjen, 02:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.
- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -