- Reklama -

Voráček dvě asistence, vítězství Flyers, tak dopadla další bitva o Pensylvánii

- Reklama -

Hokejisté Philadelphie o svém vítězství na ledě velkého rivala z Pittsburghu rozhodli ve třetí třetině. Po dvou prvních částech hry byl stav nerozhodný 2:2, ale ve 47. minutě skóroval forvard Flyers R.J. Umberger a za další dvě minuty stejný hráč přihrál na gól Matta Reada. Centr Pittsburghu Marcel Goc pak sice snížil, ale na konečných 5:3 pro hosty upravil do prázdné branky nejlepší hráč utkání Sean Couturier (1+2). Český útočník Jakub Voráček přihrával na dvě branky.
O vítězství Edmontonu nad Washingtonem 3:2 rozhodl svým prvním gólem v sezóně ruský obránce Nikita Nikitin, když v přesilové hře na konci druhé třetiny jeho dělovka skončila v síti hostů. Oilers podržel několika skvělými zákroky brankář Ben Scrivens a především jeho zásluhou tým vyhrál podruhé v řadě. Podruhé za sebou naopak vyšel naprázdno ruský kanonýr Alexander Ovečkin.
Hokejisté Buffala na ledě Anaheimu konečně ukončili svou sérii bez vstřeleného gólu (v zápasech s Floridou a Bostonem), jenže domácího gólmana Frederika Andersena překonali jen jednou a prohráli 1:4. Nejvíce se o to zasloužil kanadský útočník Corey Perry, jenž zaznamenal druhý hattrick v sezóně a sedmý v kariéře.
Dánský gólman Andersen se pod šestou výhru Ducks v řadě podepsal 22 bezchybnými zákroky, o čisté konto ho připravil Tyler Ennis v 55. minutě, kdy snížil náskok Anaheimu na 1:2. Sabres, v jejichž brance podruhé v ročníku nastoupil Michal Neuvirth (33/30), ztratili třetí zápas v řadě (Buffalo prohrálo v letošní sezóně šest ze sedmi utkání).
Kvůli útoku neznámého střelce v Ottawě se ve středu v kanadské metropoli nehrál zápas NHL mezi domácími Senátory a Torontem. O odložení duelu rozhodlo vedení soutěže, náhradní termín zatím neurčilo.

Příští zápas v TV: St. Louis – Vancouver, čt/pá 23. říjen, 02:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -