- Reklama -

Tampa vyhrála další prodloužení v New Yorku, Šustr s Palátem připravili vítěznou branku

- Reklama -

Podruhé za sebou dospělo utkání mezi NY Islanders a Tampou Bay do prodloužení, podruhé ho hosté rozhodli ve svůj prospěch během pár minut. V čase 61:34 zapadla za záda Thomase Greisse střela Jasona Garrisona, kterému na modré čáře nabil Andrej Šustr. Druhou asistenci u klíčové trefy zaznamenal Ondřej Palát. Lightning zvítězili 2:1 a od postupu do konferenčního finále je dělí jediná výhra, mají na ni tři pokusy – první v neděli odpoledne na vlastním ledě.
„Šustr mi to dobře nahrál, já mohl střílet přes stínící hráče,“ děkuje Garrison kolegovi z obranné dvojice. „Měl jsem dobrý pocit, když puk skončil v brance. Každý gól v play off je důležitý a když padne v prodloužení, je to úleva.“
Úvodní třetina zápasu se nesla v režii domácího celku, především díky třem přesilovkám, které Ostrovanům hosté nabídli. Svěřenci Jacka Capuana využili hned tu první, po Kuljominově pasu zpoza branky se z levého kruhu prosadil Kyle Okposo. Během prodloužené početní výhody v závěru, kdy Ryan Callahan pobyl na lavici hanby čtyři minuty, se ovšem muži v modrých dresech dostali jen k jedné střele mířící mezi tyče a tu Ben Bishop zastavil.
„Před Bishem musím smeknout klobouk, v první třetině nás zachránil,“ uznává kouč Blesků Jon Cooper. „Nebýt jeho, obraz utkání by se asi změnil, protože nám to moc nešlapalo.“
Když dostali Lightning v druhém dějství své tři možnosti hrát proti oslabenému soupeři, nevyužili ani jednu. Na vyrovnání si museli počkat až do 48. minuty. Stejně jako v předchozím střetnutí se o ně postaral Nikita Kučerov, s osmi zásahy do černého nejlepší střelec play off. Alex Killorn s Tylerem Johnsonem vydolovali kotouč u zadního hrazení a ruský forvard zakončil z levé strany.
„Ukázal, že není jen chvilkovým zázrakem. Povedlo se mu loňské play off. Přenesl si to do další sezóny a dal třicet branek. Teď hrajeme na velké scéně a on všechny znovu ohromuje,“ chválí svého svěřence Cooper.
Jeho protějšek Jack Capuano neměl svým svěřencům prakticky co vytknout. „Poslední dva zápasy byly hodně dobré, týmy jsou velice vyrovnané. My je dneska pustili ve třetí třetině snad jen k pěti střelám a jim se podařilo srovnat. Moc víc toho od kluků nemůžu chtít,“ říká.
Slova útěchy ale nepomáhají, když se nedostavují výsledky.
„V téhle fázi sezóny nejde o to hrát dobře a prohrát,“ posteskne si Kyle Okposo. „Musíte vítězit. Nezáleží na tom, jestli při tom předvedete špatný nebo dobrý hokej. Musíte najít způsob, jak vyhrát, a nám se to dnes nepovedlo.“
Ostrované mohli poprvé v sérii využít služeb uzdraveného obránce Ryana Pulocka, takže Marek Židlický zůstal pouze na tribuně. V domácí brance si odbyl krátkou premiéru v play off NHL Jean-Francois Berube. V prostředním dějství na pět minut zaskočil za Thomase Greisse, kterému praskla brusle.



NY Islanders – Tampa Bay 1:2p (1:0, 0:0, 0:1 – 0:1) – stav série 1:3

Branky a asistence: 5. Okposo (Kuljomin, Nielsen) – 48. Kučerov (Johnson), 62. Garrison (Šustr, Palát).
Střely na branku: NY Islanders 16-6-6-0=28, Tampa Bay 6-11-5-2=24. Přesilovky: 1/3 – 0/3.
Brankáři: Greiss 20/22, Berube (mezi 21:33 a 26:20) 2/2 – Bishop 27/28.
Hvězdy utkání: Garrison (TBL), Okposo (NYI), Bishop (TBL).
Česká účast: – Ondřej Palát (23:46, +1, 2 střely, 0+1), Andrej Šustr (19:27, +1, 3 střely, 0+1).

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -