- Reklama -

Tlak na McDavida je příliš velký, pořád je to jen kluk, míní kanadská média

- Reklama -

Má za sebou první čtyři zápasy v NHL, ve kterých vstřelil jediný gól a jeho Edmonton ještě ani jednou nevyhrál. Od Connora McDavida se čekalo víc. „Co na tom, že byl hvězdou v Erie a možná bude jednou hvězdou i NHL. Momentálně je to jen kluk v chlapské lize,“ napsal o něm server sportsnet.ca.
Ten jej ale zároveň hájí – za špatné výsledky klubu podle něj nemůže, Oilers se nedaří už posledních pět let. A těžko můžete chtít po osmnáctiletém mladíkovi, aby byl rychle lídrem týmu NHL.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Ve čtvrtek večer se v nové sezóně NHL poprvé představil fanouškům Edmontonu a na ledě působil stejně špatně jako nové náhradní oranžové dresy. Zápas proti St. Louis mu hodně nevyšel. Neměl jedinou střelu na branku a při porážce 2:4 byl na ledě u tří inkasovaných branek! Když se jej po zápase novináři ptali na jeho výkon, jen špitl: „Průměr“.
Jenže kvůli průměrným zápasům si jej Edmonton nevybral jako jedničku draftu. Své by o tom mohl vyprávět jeho spoluhráč Taylor Hall, který byl v podobné pozici jako McDavid v roce 2010.
„Není to pro něj jednoduché. Tohle je NHL a to je velký rozdíl. St. Louis jsme neporazili už pěkně dlouho a pořád hledáme cestu jak na ně, podobně jako s Los Angeles. Je fajn, když porazíme slabší týmy, ale proti těmhle klubům musíme na sobě ještě víc zapracovat,“ vykládal Hall.
„Fanoušci nás hodně povzbuzovali a je hodně smutné, že jsme jim nedokázali dát příležitost oslavovat. Ve druhé třetině jsme měli několik přesilovek, ale nedařilo se nám,“ litoval po čtvrtečním zápase McDavid.

Očekávání jsou vůči McDavidovi možná až přehnaně obrovská. „Jsem si jistý, že má pocit, že naše současná negativní bilance leží z velké části na jeho bedrech. Ale ten tlak je na něj větší než by měl být,“ hájí nováčka trenér Edmontonu Todd McLellan.
„Pořád ho někdo sleduje, kamery jsou všude, kam přijde a je to dost náročná součást jeho práce. Když se vám něco daří, tak se víc snažíte s tím něco dělat. Hodně se soustředí na tým a moc mu záleží na tom, aby se Oilers dařilo. A pak je tu osobní stránka – chce sbírat víc bodů, protože to od něj pořád všichni očekávají,“ snaží se hájit svého syna také Brian McDavid.
McDavid byl ještě před draftem srovnáván s Waynem Gretzkym nebo Sidneym Crosbym, trenérovi St. Louis Kenu Hitchcockovi ale připomíná jiného slavného hráče.
„Myslím, že správné srovnání by byl Mike Modano,“ tvrdí Hitchcock, který Modana vedl v Dallasu, když klub v roce 1999 vyhrál Stanley Cup. „Mike dokázal vždy správně odhadnout, kdy zabrat a strhnout ostatní. Kdy je nejlepší vyrazit do šance a střílet, nebo kdy bránit, v tom byla jeho síla. A v tom mi ho Connor připomíná.“
Foto: Icon Sportswire
První branka Connora McDavida  v NHL

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -