- Reklama -

Toews: Máme bezpochyby nejlepší obranu v NHL

- Reklama -

Obránce Devon Toews je silně přesvědčený, že jeho tým Colorado Avalanche má nejlepší defenzívu z celé NHL.

„Dokonce si nemyslím, že je to vůbec otázka,“ uvedl Toews pro Denver Post. „Mám pocit, že v tom s námi nikdo nedokáže soupeřit pro způsob, jakým se pohybujeme s pukem, jakým bruslíme, jakým pomáháme ofenzívě.“

Toews vyzdvihl za jejich pevné obrany celky Caroliny, Vegas a Bostonu, stále si ale myslí, že je na tom Colorado ještě lépe.

„Mám dojem, že hráči, které máme, a struktura, se kterou hrajeme jako tým, jsou skutečně dobré. Na ledě je vždy někdo, kdo umí skutečně dobře bránit a hrát tvrdě ve vlastním pásmu. Na to jsme pyšní, avšak jsme hrdí také na to, že pomáháme přispívat i ofenzivně,“ poznamenal Toews.

- Reklama -

Lídrem obrany Avalanche je Cale Makar, který byl v posledních třech sezónách pokaždé finalistou Norris Trophy a v roce 2022 ji také získal. On a Toews tvoří jeden z nejdominantnějších obranných párů v lize.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -