- Reklama -

Tortorella nás posunul dál, děkují v Columbusu

- Reklama -

Když John Tortorella před pěti týdny přebíral od propuštěného Todda Richardse mužstvo Columbusu, mělo na kontě sedm porážek ze stejného počtu utkání. Zjednodušeně a lehce nadneseně řečeno, pod novým koučem to horší už být nemohlo. Známý bouřlivák posunul Modrokabátníky do míst, odkud mohou sledovat záda protivníků z bezprostřední blízkosti, ale především upravil jeho herní projev.
„Máme svázanější defenzívu. Zlepšila se naše hra v oslabení, která před výměnou nebyla moc dobrá. Přesilovky jsme měli dobré už dřív a u toho zůstalo. Nepouštíme soupeře do tolika šancí, neděláme tolik chyb,“ vypočítává generální manažer Jarmo Kekäläinen pozitiva. „Myslím, že náš tým teď předvádí lepší výkony.“
Tortorellovy rady zajistily Blue Jackets 18 bodů ze šestnácti utkání. V tabulce Východní konference to ještě pořád nestačí na zvednutí od úplného dna, ale příští výhra (samozřejmě při souběhu se „správnými“ výsledky jiných zápasů) by znamenala posun na jedenáctou příčku. Pravda, k postupu do play off v tuto chvíli ještě sedm bodů chybí, ale zázraky nikdo nečekal.
„V ofenzívě ještě máme na čem pracovat, tam je potenciál hrát lépe, ale aspoň jsme v každému utkání ve hře o body a v poslední době dosahujeme i nějakých výsledků,“ dodává šéf Columbusu.
21. října po posledním vystoupení pod Toddem Richardsem nemělo mužstvo průměr ani dvě vstřelené branky na zápas. Počtem inkasovaných gólů v utkání se naopak blížilo pěti. K dnešnímu dni má skóre 57:72 z 23 startů.
„Panuje tu odlišná atmosféra,“ všiml si už brzy po Tortorellově nástupu veterán Scott Hartnell. „John hodně používá individuální přístup, takže člověk  má potom pocit větší zodpovědnosti. Doufejme, že to přinese i více výher. Já nosím srdce na dlani a Tortorella je stejný, to se mi líbí.“
Kekäläinen vidí zlepšení ve všech směrech, počínaje přípravou před zápasy. „Máme výborné tréninky, takže tým se zlepšuje. Vidí, že se věci mění, John má pochopitelně odlišnou filozofii, ale jde o změny správným směrem. Kluci je přijali, je to znát na hře, jak blokují střely a bojují.“
Středeční výhru 2:1 v New Jersey však Tortorella hodnotil jako hodně šťastnou a sami hráči vědí, že musí na oltář týmového úspěchu složit víc.
„Nemůžeme se pořád motat kolem hranice padesáti procent. Musíme nasbírat několik vítězství v řadě. Nebude to snadné, ale tahle parta je toho schopná. Pod Tortsem se lepšíme jako tým,“ říká útočník Brandon Dubinsky.
Jeho kolega Gregory Campbell připomene hlavní cíl celého snažení. „Určitě ještě nejsme mimo hru o play off. Sbírat body je těžké, i při zápasech o tři body, ale my se lepšíme a další vítězství přijdou,“ věří Campbell.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -