- Reklama -

Travis Zajac skončil kariéru

- Reklama -

Někdejší dlouholetý útočník Ďáblů z New Jersey Travis Zajac ukončil svoji hokejovou kariéru. U Ďáblů strávil drtivou většinu ze svých 15 let v NHL. Pouze loni před uzávěrkou přestupů byl společně s Kylem Palmierim poslán do New York Islanders. Dnes podepsal jednodenní kontrakt s Devils, aby ukončil aktivní kariéru jako jejich hráč.

Zajac nastoupil za Devils k 1024 utkáním, což je čtvrtý nejvyšší počet v tomto klubu. Je třetím v historické tabulce získaných kanadských bodů (550).

„Devils mě v roce 2004 draftovali a o dva roky později jsem za ně hrál svůj první zápas v NHL. Nyní, když se blíží konec roku 2021, jsem vděčný, že mohu podepsat poslední smlouvu s Devils a ukončit tak kariéru jako jejich hráč,“ nechal se slyšet šestatřicetiletý útočník.

Za Islanders stihl v loňském roce odehrát třináct zápasů do konce základní části a dalších 14 v play-off. Jinak všechny ostatní zápasy odehrál v dresu Devils. V roce 2012 si zahrál finále Stanley Cupu, bájnou trofej ale nikdy nezískal. Z týmových úspěchů se může pochlubit stříbrnou medailí z MS 2009.

- Reklama -

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -