- Reklama -

Trenéři jako lovná zvěř. Na tahu je Detroit, Buffalo a New Jersey

- Reklama -

Kdo, kam a za kolik? Zatímco play off NHL je v plné proudu, zuřivé bitvy probíhají i mezi týmy, které si letos postup do vyřazovací části nevysloužily. Nevedou se však na ledě, nýbrž za zavřenými dveřmi a formou vyjednávání. Hlavními aktéry nejsou hráči, ale trenéři bez angažmá. A co je nejdůležitější – pořád jsme teprve v polovině „zápasu.“
V posledních deseti dnech podepsaly hned čtyři kluby NHL smlouvu s novým koučem. 18. května si plácli generální manažer Philadelphie Ron Hextall a trenér Dave Hakstol, nováček NHL, který v minulých deseti letech vedl univerzitní mužstvo Severní Dakoty. 19. května kontroval Edmonton, když se novým lodivodem kanadského klubu stal Todd McLellan, jež dovedl reprezentační tým javorových listů ke zlaté medaili na mistrovství světa v Praze a Ostravě.
V době podpisu nového kontraktu byl McLellan nejlépe placeným koučem v historii zámořské soutěže, ovšem z trůnů ho už den na to sesadil Mike Babcock. Ten zamířil do Toronta, kde si v příštích osmi letech přijde na 50 miliónů dolarů (6,25 miliónů ročně). Na ocet nezůstal ani bývalý trenér Ďáblů Peter DeBoer, o jehož služby projevilo zájem San Jose Sharks.
Ale tato šachová partie ještě nekončí. Po novém trenérovi stále pátrají v Detroitu, Buffalu a New Jersey.

V případě Detroitu a Buffala se hledání možná chýlí ke svému konci. Generální manažer Red Wings Ken Holland se tento týden sešel s Jeffem Blashillem, koučem mužstva Grand Rapids v AHL, které v současné době bojuje o postup do finále Calder Cupu.
„Máme seznam několika kandidátů, ale v současné době ho už nerozšiřujeme o další jména,“ uvedl Holland. A dodal, že nového trenéra jmenuje až poté, co Grand Rapids zakončí svoje účinkování v letošním play off. Hlavním adeptem zůstává Blashill, jehož favorizuje i exkouč Red Wings Mike Babcock.
Generální manažer Buffala Tim Murray a majitele klubů Terry a Kim Pegulovi se ve středu sešli s bývalým trenérem Pittsburghu Danem Bylsmou. Vedoucím představitelům Sabres se nepodařilo zlákat do svých řad Mikea Babcocka a tak zkoušejí štěstí u dalšího kandidáta, jehož kariéra je rovněž ozdobena získaným Stanley Cupem.
Ale potenciálních adeptů, kteří doposud nemají angažmá v NHL, zůstává celá řada – Guy Boucher, Randy Carlyle, Paul Maclean, Scott Stevens, Adam Oates, Todd Nelson a další. Pokud se prognózy vyplní a Bylsma zamíří do Buffala, Blashill zase do Detroitu, bude si z tohoto seznamu vybírat poslední mužstvo s volným postem hlavního kouče – New Jersey Devils.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -