- Reklama -

Trenéry pro Utkání hvězd NHL budou Darryl Sutter a Peter Laviolette

- Reklama -

Necelý den po odehrání čtvrtečních zápasů oznámilo vedení National Hockey League, kteří trenéři povedou jednotlivé výběry při letošním Utkání hvězd. A jako obvykle jedno mužstvo dostane na starost hlavní kouč posledních vítězů Stanley Cupu a tím je Darryl Sutter z Los Angeles Kings.
Sutterovy soupeře povede lodivod Nashvillu Peter Laviolette. I ten byl vybrán podle stejného klíče jako v časech minulých, tedy na základě postavení mužstev v tabulce v polovině sezóny. Protože všechny týmy nemají odehrán úplně stejný počet zápasů, bere se v úvahu jejich úspěšnost.

V letošním ročníku NHL mají Predátoři bilanci 27-9-4. Ve 40 zápasech zaznamenali 58 bodů a společně s Anaheimem vévodí tabulce Západní konference. Základní část soutěže se přehoupne do druhé poloviny sice až v sobotu 10. ledna, ovšem procentuální úspěšnost výher Nashvillu už žádný ze soupeřů ohrozit nemůže (72,5).
Roli hlavního kouče v duelu All-Star Game NHL si padesátiletý Laviolette vyzkouší podruhé v kariéře. V roce 2011 vedl Tým Nicklase Lidströma, který v Raleighu (pořadatel Carolina Hurricanes) porazil Tým Erica Staala 11:10. Pro o šest let staršího Darryla Suttera to bude premiérová účast v Utkání hvězd NHL.
Letošní All-Star víkend, který bude tradičně zahrnovat i dovednostní soutěže, se koná 24. a 25. ledna 2015 v Columbusu.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -