- Reklama -

NHL čeká draft jako na rybníku

- Reklama -

NHL čeká nový formát Utkání hvězd! K páteční dovednostní soutěži a sobotnímu zápasu přibude čtvrteční program. Který bude pořádně napěchovaný novinkami. Nově se uskuteční draft All-Star Game, kdy budou celebrity společně s kapitány vybírat týmy pro Utkání hvězd z hráčů zvolených NHL a fanoušky. A nově se také v rámci prodlouženého víkendu utkají nejlepší hokejistky z PWHL.

Draft jako na rybníku

Představte si výběr, jako když se amatéři rozdělují na rybníku. Zvolí se dva kapitáni a ti si vybírají své týmy. „Nechci prozradit příliš mnoho, ale hráči budou v normálním oblečení a na bruslích. Nebudou mít na sobě dresy. Ale necháme je obout brusle, a až budou vybráni, přijedou na nich do svého nového týmu. Takže to bude zábava,“ říká o novém formátu šéf obsahu NHL Steve Mayer.

Utkání hvězd NHL mělo v průběhu let několik různých formátů. Kapitáni vybírali týmy už třikrát: v Carolině v roce 2011, v Ottawě o rok později a v Columbusu v roce 2015. „Měli jsme pocit, že je to něco, co bylo v minulých letech opravdu zábavnou součástí víkendu. Fanoušci se ptali: „A co draft?“ Viděli jsme, že to dělají některé jiné ligy poté, co jsme to představili my jako první, a řekli jsme si: „Víte co? Myslíme, že je načase, abychom draft vrátili,“ dodává Mayer.

- Reklama -

NHL vybere 32 hráčů pro Utkání hvězd, po jednom z každého týmu. V lednu se vrátí hlasování fanoušků v rámci NHL All-Star, jež umožní příznivcům vybrat 12 hráčů pro doplnění soupisek. Liga pak vybere ze 44 hokejistů kapitány, kteří s celebritami vytvoří dvojice pro Tim Hortons NHL All-Star Player Draft a ze zbývajících hráčů vyberou kapitáni čtyři týmy pro turnaj 3 na 3.

Fanoušky čeká i zápas hvězd ženského hokeje

Milovníci hokeje se mohou těšit také na ty nejlepší hokejistky. Hráčky Profesionální ženské hokejové ligy (PWHL) odehrají v rámci čtvrtečního programu zápasy 3 na 3. PWHL vznikla letos jako nejlepší ženská profesionální liga na světě a svou zahajovací sezonu nastartuje v lednu s týmy v Bostonu, Minnesotě, Montrealu, New Yorku, Ottawě a Torontu. Skupina elitních hráček se pak představí v turnaji 3 na 3.

Zdroj: nhl.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -