- Reklama -

Úplně jiní Habs. Den po smolné porážce Tampu rozstříleli

- Reklama -

Ve středu prohráli gólem z poslední sekundy a pod nohama se jim rozevřela propast. O den později hokejisté Montrealu ukázali, že Tampě cestu do konferenčního finále umést nehodlají. Od prvních minut dominovali dění v soupeřově aréně a šesti brankami si vynutili návrat série na svůj led.
„Tahle parta loni v play off vyhrála tři ze čtyř zápasů, ve kterých jí hrozilo vyřazení,“ připomene Max Pacioretty. „Věděli jsme, co očekávat a jak musíme hrát v takhle zoufalé situaci. Pořád ale prohráváme 1-3, takže stejně musíme zahrát i příště a doufat, že se jim vplížíme do myslí.“


Bude vás zajímat:


Trenér Michel Therrien při pohledu na své svěřence od počátku věřil, že sezóna ještě neskončí. „Věděli jsme, co je ve hře, a na klucích bylo už před zápasem vidět plné soustředění. Nevšiml jsem si žádné paniky.“
O šest gólů Canadiens se podělilo šest různých střelců. Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen Pacioretty s bilancí 1+2. Mezi hvězdy večera zařadili novináři i Tomáše Plekance, jenž přihrál na jeden gól. Lightning se prosadili jen dvakrát při přesilovkách, v obou případech u toho byl Ondřej Palát (1+1).
„Habs mají odolný tým. Ve středu jsem jim ukradli zápas, který jsme si asi nezasloužili vyhrát. Dnes jsme si to nezasloužili určitě,“ uznal kapitán Blesků Steven Stamkos. „Před začátkem série jsme nečekali, že by měla být rychlá. Zkusíme najít cestu k vítězství v hale, kde se nám podařilo vyhrát dvakrát.“
Hned první montrealská střela skončila za zády Bena Bishopa, ve třetí minutě se o to postaral zblízka obránce Andrej Markov. O šest minut později po Gilbertově vysunutí ujel v oslabení Max Pacioretty a zdvojnásobil náskok hostů. Pět minut po návratu z kabin vyhnal David Desharnais tvrdou střelou z levého kruhu Bishopa na střídačku.
„Chytal dobře, ale v předchozích utkáních při něm trochu stálo štěstí. Když jsme viděli, že odjíždí z branky, zvedlo nám to sebedůvěru,“ prozradil obránce P.K. Subban.
Trenér Jon Cooper svému gólmanovi vinu nedával. „Nebyla to jeho chyba, odchytal toho opravdu hodně. Nestřídal jsem ho kvůli jeho výkonu, doufal jsem, že změna nám dodá jiskru,“ říká kouč Lightning.
Tahle strategie mu ovšem nevyšla, ruský mladík Andrej Vasilevskij při svém debutu v play off NHL inkasoval dvakrát z úvodních tří střel, které na něho mířily. V čase 29:39 ho Jeff Petry překonal při početní výhodě, o patnáct sekund později Brendan Gallagher při tradičním počtu mužů na ledě.
Jak už bylo řečeno, domácí se prosadili pouze při přesilovkách. Ve 33. Nikita Kučerov, těsně po přestávce Ondřej Palát. Po krátkém oddechu ale Habs brzy nato vsítili další gól.
Páté utkání je na programu v sobotu v montrealském Bell Centre.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -