- Reklama -

Už jsem málem zapomněl, jak to chutná, radoval se z první trefy Voráček

- Reklama -

Claude Giroux Jakuba Voráčka chválil, že dělá všechno pro to, aby brzo rozvlnil síť a že mu to brzo vyjde. Trvalo to dlouhých, nekonečných sedmnáct zápasů, ale nakonec to přišlo. Vlastně to trvalo o něco víc než sedmnáct zápasů. Také v sobotu v Carolině Voráček v základní hrací době neskóroval, o to cennější však nakonec jeho trefa byla. Gól v prodloužení znamenal prémiový bod.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V první minutě nastaveného času si Voráček vyjel zpoza brány Cama Warda a mrknul na Michaela Dell Zottoa. Ten vyslal prudkou střelu a českému forvardovi stačilo ponechat ve správném úhlu čepel na ledě. Vyšlo to dokonale a Philadelphie se mohla radovat. Hubené vítězství nad slabou Carolinou v poměru 3:2 bylo teprve druhým triumfem Flyers v uplynulých deseti duelech.
„Měli jsme oční kontakt, takže jsem věděl, že to přijde,“ přiznal Voráček rychlou domluvu s Dell Zottoem. „Zasáhlo to mou hůl a díky bohu to prošlo. Už jsem málem zapomněl, jak to chutná.“
Voráček nikdy nebyl vyhlášený kanonýr, branky raději připravuje. V posledních třech sezónách ale pokaždé překonal hranici dvaceti přesných zásahů. Letos měl zatím v 16 odehraných duelech na kontě jen pět asistencí. Šestou nahrávku přidal v sobotu u branky Lukea Schenna.
„Není to snadné, když šestnáct utkání nedáte gól,“ popisoval své pocity kladenský odchovanec. „Snažíte se zůstat pozitivní, jak jen to jde. Vím, že je to těžké, ale nesmíte se ohlížet do minulosti. Musíte se dívat jen dopředu, soustředit se na současnost. Právě to jsem dělal. Doufejme, že už se teď všechno normálně rozjede.“
Hosté z Philadelphie přitom domácí rozhodně netlačili. Jen 19 vyslaných střel je dost málo. Carolina vedla už 2:0, když se v 15. minutě trefil Elias Lindholm a na konci 26. minuty zvýšil na 2:0 v přesilovce Victor Rask. Domácí pak ale vypadli z role a chytili se hosté.
„Myslím, že jsme měli dobrou druhou třetinu,“ řekl trenér Letců Dave Hakstol. „Nastartovali jsme se a ve třetí třetině jsme potom vygenerovali víc šancí, protože jsme měli víc na hokejce puk.“
Snížení zajistil ještě ve druhém dějství Luke Schenn, vyrovnání obstaral tři minuty před koncem základní hrací doby Wayne Simmonds, jemuž pěkně připravil pozici nováček Shayne Gostisbehere. Šikovný dvaadvacetiletý americký obránce si tak hned ve svém premiérovém zápase v NHL připsal svůj první kanadský bod.
Výsledky z 14. listopadu
Video: sestřihy z utkání – 14. listopad
České góly: sobota 14. listopadu

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -