- Reklama -

V Montrealu Andrew Shaw získal, co mu Chicago nabídnout nemohlo

- Reklama -

Věřil, že jeho kariéra bude pokračovat v chicagském dresu, ale na druhou stranu tušil, že Jestřábi ho asi kvůli malému prostoru pod platovým stropem nebudou moci udržet. Dlouhodobého kontraktu se Andrew Shaw nakonec přece jen dočkal, ale už v Montrealu, který ho o víkendu získal výměnou za dvě volby ve druhém kole draftu. S kanadským klubem se rodák z Belleville dohodl na šestiletém kontraktu za 23,4 miliónu dolarů.
„Jak už jsme zmínili v pátek, přidali jsme do našeho mužstva solidního hokejistu, řízného hráče, který během posledních pěti roků získal dva Stanley Cupy s Chicagem. Andrew bude dalším z lídrů našeho týmu,“ věří generální manažer Habs Marc Bergevin. „Měl jsem možnost se s ním v posledních dnech bavit a cítil jsem jeho odhodlání a nadšení z toho, že bude po mnoho dalších let členem Canadiens.“
Kanadský hokejista, kterého Blackhawks draftovali v roce 2011 v pátém kole, má v NHL zatím odehráno 322 utkání s bilancí 70+67. V play off se představil 67krát, prezentoval se 16 brankami a 19 nahrávkami.
„S Jestřáby jsme byli docela blízko dohodě, ale mají problémy s platovým stropem. Miloval jsem to tam, Chicago se stalo mým druhým domovem. Mám tam hodně přátel, bude mi moc chybět, ale odnáším si spoustu skvělých vzpomínek,“ loučil se Shaw se svým prvním působištěm.
„Na druhou stranu, když už je všechno řečeno a vykonáno, cítím se šťastný. Jsem nadšený z toho, že budu členem Canadiens. Z domova to budu mít tři hodiny, to je důležité pro mě i pro rodinu. Čeká mě nový začátek v novém týmu, myslím, že to bude zábava. Už se těším, až se potkám s kluky v šatně,“ měl po výměně připravený vzkaz i pro nové kamarády.
K rychlé dohodě určitě pomohlo, že současný GM Montrealu dříve působil právě v Chicagu na pozici asistenta generálního manažera.
„S Bergevinem jsem podepisoval svoji nováčkovskou smlouvu, takže jsem nadšený, že se obnoví vztahy mezi námi. Vím, že můj agent Pat Brisson se s ním přátelí, takže jsem si byl jistý, že se domluvíme bez problémů,“ prozrazuje Andrew Shaw.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -