- Reklama -

Velký podpis: Ruský ostrostřelec si konečně našel nový klub

- Reklama -

Jedna z největších ryb volného trhu podepsala ve čtvrtek novou smlouvu. Hvězdný útočník Vladimir Tarasenko se dohodl na roční spolupráci s Ottawou. Vydělá 5 mil. dolarů a v kontraktu bude mít i plnou klauzuli o nevyměnitelnosti.

Jeremy Rutherford z portálu The Athletic informuje, že nabídky Tarasenkovi předložili také Hurricanes, Panthers a Sharks.

V minulé sezóně odehrál 38 zápasů se ziskem 10 branek a 19 asistencí za St. Louis předtím, než byl v únoru vyměněný k Rangers. V jejich dresu nasbíral osm gólů a 13 asistencí v 31 střetnutích. V sedmi duelech play-off přidal tři góly a asistenci.

31letý Rus byl draftovaný Blues v roce 2010 z 16. místa. Od té doby odehrál v NHL 675 utkání, ve kterých vsítil 270 gólů a nasbíral 574 bodů. V roce 2019 se těšil ze Stanley Cupu.

- Reklama -

Ottawě nyní zůstává pod platovým stropem k dispozici už jen 32 620 dolarů a má dva chráněné volné hráče – útočníky Jegora Sokolova a Shanea Pinta.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -