- Reklama -

Velký švýcarský talent ukončil kariéru

- Reklama -

V roce 2011 jej draftovalo Calgary z 11. místa, ale velký talent nikdy nerozvinul naplno. Důvodem byla nejvíce zranění a právě pro zdravotní důvody ukončil kariéru jako 30letý. Řeč je o útočníkovi Svenu Bärtschimu.

„Jako většina hráčů, i já jsem měl množství zranění, která si nyní vybrali svou daň. Po měsících tréninků jsem si uvědomil, že moje tělo nepodává už takové výkony, jaké potřebuju,“ uvedl Švýcar ve svém prohlášení.

Bärtschi odehrál v NHL 292 zápasů v dresech Calgary, Vancouveru a Vegas, ale ani v jedné sezóně nenastoupil do více jako 70 duelů. Dohromady nasbíral 138 bodů. Vloni v létě odešel do Bernu, za který odehrál jen 36 utkání.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -