- Reklama -

VIDEO: Fehr si vychutnal bývalé spoluhráče, po pasu od Malkina rozhodl o výhře Pittsburghu

- Reklama -

Loni na jaře střílel branky ještě v dresu Washingtonu a nyní se stal na ledě jemu dobře známé arény Verizon Center katem bývalých spoluhráčů. Zkušený kanadský hokejista Eric Fehr přispěl ve druhém utkání semifinále Východní konference jedním gólem k výhře Pittsburghu 2:1, po níž je série vyrovnaná 1:1.
A byla to vítězná trefa. Fehr ji zaznamenal v čase 55:32 za stavu 1:1, když před brankovištěm Capitals vložil hůl do Malkinovy přihrávky od mantinelu. Ač těsně bráněný urostlým obráncem Brooksem Orpikem, dokázal forvard Pens zvednout puk, který se pak odrazil od tyčky a zapadl za záda překvapeného strážce domácí svatyně Bradena Holtbyho.
„Je to trochu zvláštní pocit, působil jsem tu spoustu let,“ řekl Fehr, který strávil ve Washingtonu devět sezón (2005-11, 2012-15). Na konci loňského července se ale jako nechráněný volný agent dohodl na tříleté smlouvě za šest milionů dolarů s Penguins, kteří jsou po Washingtonu a Winnipegu jeho třetím zaměstnavatelem v NHL.
„Byl to pro nás nesmírně důležitý zápas. Potřebovali jsme tady alespoň jednou vyhrát, abychom s nimi srovnali krok. Nechtěli jsme se vracet domů za stavu 2:0 pro vítěze Prezidentovy trofeje (nejlepší tým základní části NHL). Pak by to mohla být hodně těžká bitva. Teď máme větší šanci a těšíme se na domácí zápasy.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -