- Reklama -

VIDEO: Vanek vstřelil svůj 300. gól v NHL, Murphyho hokejka zaseklá v obou bruslích Zuckera

- Reklama -

Thomas Vanek přispěl ve čtvrtečním utkání na ledě Arizony jubilejní třístou brankou v základní části National Hockey League k výhře Minnesoty 4:3. Rodák z Badenu (město ležící 29 km jižně od Vídně) dosáhl úctyhodné hranice v 11. minutě, kdy po přihrávce Justina Fontainea zvyšoval vedení Wild na 2:0 a stal se tak prvním Rakušanem, který v NHL nastřílel 300 gólů.
Vanek odehrál v NHL první zápas v sezóně 2005-06. Od té doby odehrál v dresech Buffala Sabres, New Yorku Islanders, Montrealu Canadiens a Minnesoty 746 utkání, ve kterých nastřádal 608 kanadských bodů.

Zápas v Gila River Arena přinesl i jednu kuriózní situaci. O tu se v rohu kluziště postarali obránce Arizony Connor Murphy a útočník Minnesoty Jason Zucker. Prvně jmenovaný při napadání zasekl do obou bruslí Zuckera svou hokejku. Ta uvízla v mezeře mezi botou a ostřím nešla jen tak vytáhnout. Murphy ji dostal zpátky od hlavního rozhodčího až po chvíli v přerušené hře. Rozhodčí tento zákrok jako podražení neposoudili.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -