- Reklama -

Jágr v hledáčku policie? Český bulvár podává nepřesné informace

- Reklama -

O Jaromíru Jágrovi se začíná v České republice opět psát nejen v souvislosti s jeho výkony v zámořské NHL.  Adam Sušovský z Deníku Sport upozornil jako první na skutečnost, že se o hokejový klub Rytíři Kladno, jehož je Jágr majoritním vlastníkem, zajímá kriminální policie.
Celou kauzu odstartovalo kladenské městské zastupitelstvo, které má pochybnosti o tom, jak klub nakládá s dotacemi od města. Konkrétně se mu nelíbí, jak bylo použito přibližně pět miliónů určených pro tamní hokejovou mládež. Jágr totiž nakupoval výstroj a výzbroj pro mládež od společnosti Jágr Team, v níž byl ještě nedávno jednatelem. Podle města se jedná o jasný střet zájmů, Jágr se však podobným závěrům brání.


Město Kladno versus Jágr? O sporech týkajících se vedení klubu jsme vás informovali již na jaře. Více čtěte ZDE.


Podle informací získaných Petrem Kadeřábkem z Českého rozhlasu nyní policie čeká na výsledky městem nařízeného auditu.
Represivní složky státu by tak začaly kauzu prošetřovat až v případě, pokud by kontrola prokázala naplnění skutkové podstaty trestného činu.
Informaci Deníku Sport, že je nyní „celý případ v rukou kriminální policie“, lze tudíž považovat minimálně za zavádějící.
Reportáž Petra Kadeřábka z Českého rozhlasu si můžete poslechnout zde:

Titulní foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -