- Reklama -

Višňovský schytal tvrdý hit a možná už si letos nezahraje. Byl v tom jasný úmysl, zlobí se jeho spoluhráč

- Reklama -

Ostrovany čeká za pár hodin důležité, páté utkání prvního kola play off proti Washingtonu Capitals. Za vyrovnaného stavu 2:2 na zápasy se oba celky poperou o to, který z nich bude mít v následujícím šestém střetnutí příležitost vybojovat si vstupenku do druhého kola.
V kritické chvíli bude americkému mužstvu chybět slovenský veterán Ľubomír Višňovský, u kterého panují obavy z dalšího otřesu mozku. Stejná nepříjemnost ho loni připravila o celých 58 zápasů základní části a ve věku osmatřiceti let mu mohou další zdravotní komplikace ukončit nejen sezónu, ale i celou kariéru.
Už ve třetím duelu této série si na rodáka z Topolčan vyšlápl útočník Caps Troy Brouwer, po jehož hitu byl Višňovský několik minut mimo hru. Ve druhé třetině čtvrtého utkání ho pak knockoutoval Tom Wilson (viz. video pod článkem) a slovenský zadák už se do zápasu nevrátil.
„Lubo měl už tolikrát problémy s otřesem mozku… Je mi z toho nanic při pomyšlení, že by si tím mohl projít znovu. Wilson do toho šel s úmyslem Luba zranit, to je zcela očividné,“ řekl obránce Thomas Hickey.


„Musíme zůstat disciplinovaní. Snadno bychom mohli vyřadit jednoho z jejich hráčů podobným způsobem, ale musíme se držet v mezích pravidel a plnit taktické úkoly,“ tlumí emoce kapitán Ostrovanů John Tavares.
Tábor Capitals se logicky straní jakékoliv zodpovědnosti za Višňovského absenci. Podle samotného Wilsona se jednalo o čistý hit, přestože ho přímo v utkání rozhodčí vyloučili na dvě minuty za napadení. „Vše bylo v souladu s pravidly,“ přitakal trenér Washingtonu Barry Trotz.
Olej do ohně přilil útočník Caps Brooks Laich, když se na sociálních sítích objevil jeho komentář k inkriminovanému momentu, kterým se prezentoval v rozhovoru pro jednu washingtonskou rozhlasovou stanici. „Díky tomu hitu hráli už od druhé třetiny jen s pěti obránci. I pro šest beků jsou zápasy play off velká nálož, natož pak pro pět. Takže suma sumárum – za ty dvě trestné minuty to stálo.“
Oddělení pro bezpečnost hráčů se začalo Laichovým prohlášením zabývat, nicméně podobné situace jsou většinou řešeny pouze domluvou, nikoliv pokutou nebo dokonce suspendací. Samotný hit NHL neprozkoumávala, takže Wilson dnes nebude chybět v základní sestavě Capitals.
Foto: Michael Miller/Wikipedia Commons

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -