- Reklama -

Viva Las Vegas. Bude mít Město hříchů svůj tým NHL?

- Reklama -

Čeští kandidáti na prezidenta republiky si museli před samotnou volbou sehnat dostatečný počet podpisů, aby k ní byli vůbec připuštěni. Podobná práce nyní čeká Billa Foleye, představitele vlastnické skupiny, která usiluje o nový tým NHL v Las Vegas. Vedení ligy jej pověřilo úkolem sehnat 10 000 lidí, kteří by se zavázali k případné koupi sezónních lístků.
O expanzi do nevadské metropole se v zámoří nahlas debatuje od léta minulého roku. Živnou půdou pro spekulace se stala nejen podzimní návštěva zástupce komisionáře NHL Billa Dalyho, ale také výstavba MGM-AEG arény, která má být otevřena v dubnu 2016. Ze spekulací a domněnek se tak časem vyklubal jasný plán, který již liga ani případní majitelé před fanoušky neskrývají.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Pokud prodáme 10 000 lístků, byli bychom udiveni, kdyby Vegas novou franšízu nezískalo,“ svěřil se Foley  Alanu Snelovi z Las Vegas Review Journal. „Byl by to pro nás šok.“
Foley, předseda významné finanční skupiny, jenž v souvislosti s expanzí slavné ligy spojil síly s bývalými majiteli kalifornského basketbalového klubu Sacramento Kings Joem a Gavinem Maloofovými, si stanovil za cíl přinést tým NHL do Města hříchů již v sezóně 2016/17. Zpočátku značně zdrženlivé vedení ligy bylo ke konci minulého roku obměkčeno a o vize neposedného miliardáře se začalo zajímat. Stanovilo si ale zásadní podmínku: Přineste nám důkaz, že je o NHL v Las Vegas zájem. Foleyův hon na fanoušky odstartuje 10. února.

Rozestavěná AEG-MGM aréna, záběr z prosince 2014 | gettyimages.com

Rozestavěná AEG-MGM aréna, záběr z prosince 2014
V Las Vegas prozatím nepůsobí žádná velká sportovní franšíza. NFL, NBA a MLB o expanzi do Nevady oficiálně neuvažují. NHL je tak první z významných lig, jež s touto myšlenkou silně koketuje. Podle některých zákulisních informací se snaží v tomto městě usídlit jako první soutěž z tzv. Big Four.
„Máme zde fanouškovskou základnu, která jeví o hokej zájem,“ řekl zmíněnému lasvegaskému deníku byznysmen William Boyd, jeden ze zakládajících členů iniciativy, jež se snaží NHL do Sin City dostat. Boyd ale i další zainteresovaní podnikatelé vycházejí ze skutečnosti, že se ve známé dovolenkové destinaci usadilo mnoho příznivců NHL ze středozápadních a východních hokejových trhů.
Ať už se požadovaných 10 000 příslibů sehnat podaří či nikoliv, v pořadu Hockey Night In Canada se Foley již v prosinci pochlubil s tím, že má pro svůj tým NHL připravené jméno. Inspiraci hledal v armádních kruzích a dle svých slov si zamiloval název Black Knights.
Úvodní foto: Werner Kunz

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -