- Reklama -

Voráček může chybět dva týdny

- Reklama -

Mohlo to být horší. Jakub Voráček chybí svému týmu od čtvrtečního utkání s Minnesotou. Poslední dva duely kvůli potížím ve spodní polovině těla vynechal, na jeho místo v sestavě se posunul Sam Gagner. Generální manažer Flyers Ron Hextall aspoň uklidnil fanoušky, že má od lékařů ohledně českého útočníka docela dobré zprávy.
„Jake bude chybět přibližně dva týdny,“ uvedl Hextall v rozhovoru pro internetový server televizní stanice Comcast SportsNet Philadelphia.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Podle slov generálního manažera má Voráček potíže s levou nohou, chirurgický zákrok ale nebude nutný. Hextall nepotvrdil, zda se kladenský odchovanec zranil při kolizi s brankářem Wild Devanem Dubnykem, jak se fanoušci domnívají.
„Nechci znát nepřítele,“ řekl s úsměvem jednapadesátiletý rodák z Brandonu.
Voráček nevypadal po kolizi dobře, nicméně utkání s Minnesotou dokončil. Při výhře 3:2 zaznamenal jednu asistenci a na ledě strávil necelých 19 minut. Nevynechal jediné střídání.
Po utkání nemusel se spoluhráči na trénink. Dostal den volna na regeneraci, aby se dal do pořádku. Nakonec vypustil i další den, když musel vynechat duel s Arizonou. V den uzávěrky přestupů pak chyběl i v duelu proti Calgary.
Přestože se Voráčkovi v probíhající sezóně nedaří tak jako v té loňské, pořád je s 38 body v 60 zápasech druhým nejproduktivnějším hráčem za kapitánem Claudem Girouxem. S 38 asistencemi je mezi Letci nejlepším nahrávačem.
Voráčkům stav prý nehrál roli v rozhodování, zda tým v pondělí na poslední chvíli posílit. „Říkali jsme to už dřív, že když se budeme moci vylepšit, aniž bychom poškodili budoucnost, jsme všemi deseti pro. Nic takového se ale nenaskytlo,“ řekl Hextall.
Místo Voráčka zaujal jeho pozici na pravém křídle ve druhé útočné formaci Sam Gagner. V centru hraje Sean Couturier, na levé straně Michael Raffl. Ron Hextall nepochybuje, že mužstvo se přes ztrátu důležitého hráče přenese.
„Našli jsme způsob, jak zvládnout ztrátu několika hráčů v letošní sezóně,“ řekl generální manažer. „Zvládli jsme to, když byl mimo Claude Giroux, a zvládneme to, když je mimo Jake. Někdo musí v ofenzivě vystoupit a pomoct. Každý musí něčím přispět.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -