- Reklama -

ÚVAHA: Změňte optiku. Uzavírka přestupů není o jednom dni

- Reklama -

Dan Hamhuis zůstává hráčem Vancouveru, stejně tak Radim Vrbata. Tampa se nezbavila problémového Jonathana Drouina. Loui Eriksson bude usilovat o postup do play off ve stejném klubu, v němž začal sezónu, tedy v Bostonu. Z událostí posledního dne před uzávěrkou přestupů v NHL byly nejzajímavější ty, které se neudály.
„Byla to nejklidnější deadline, jakou jsem kdy zažil,“ tvrdí generální manažer Columbusu Jarmo Kekäläinen, který je ve funkci od února 2013, ale v minulosti působil také ve vedení Senators a Blues. „Dělali jsme všechno, abychom věci rozhýbali a posílili klub v dlouhodobém výhledu, ale nic nevyšlo.“
Šéf Modrokabátníků měl také jedno žhavé želízko v ohni, na seznamu nejpravděpodobnějších kandidátů trejdu figuroval Scott Hartnell, ale jak Kekäläinen dodává: „Ani v jednom případě jsme se nepřiblížili dohodě.“
Počtem 20 trejdů a 37 vyměněných hokejistů nebyla letošní uzávěrka nejslabší v tomto tisíciletí, v němž má liga současných třicet členů. Tenhle primát patří rokům 2011 a 2012 (16 výměn) a 2001 (31 hráčů). Chyběla však – až na výjimky – zvučná jména. A je ironií osudu, že v případě Krise Russella, jehož odchod z Calgary do Dallasu rozzářil pošmourné přestupové nebe asi nejvíce, jsou za vítěze akce považováni Flames. Za obětavého „blokaře“ získali dva šikovné mladíky (Jyrki Jokipakka, Brett Pollock) a druhou volbu v draftu, která se může v případě postupu Stars do konferenčního finále změnit dokonce ve výběr v prvním kole draftu.
„Sice nedošlo k mnoha výměnám, ale na trhu to vřelo. A my jsme velice spokojení,“ neskrýval generální manažer Plamenů Brad Treliving. „Nechci to zakřiknout, ale budeme teď jak blázni fandit Dallasu. Mít ten výběr navíc v prvním kole by byla slušná zbraň. Už takhle půjdeme do draftu se čtyřmi výběry v prvních dvou kolech.“


Mohlo by vás zajímat:


Jeden z nich získalo Calgary docela nedávno při výměně Jiřího Hudlera do Floridy, a to je další důvod, proč nebylo pondělní odpoledne tak hektické. K řadě významných trejdů totiž došlo už v předcházejících dnech. Panteři kromě českého útočníka získali také jeho krajana Jakuba Kindla a útočníka Teddyho Purcella z Edmontonu, Carolina pustila kapitána Erica Staala do NY Rangers a Krise Versteega do Los Angeles, Toronto se zbavilo gólmana Jamese Reimera.
A především: Chicago před pokusem o obhajobu Stanleyova poháru přivedlo nazpět Andrewa Ladda a posílilo o Tomáše Fleischmanna a Dalea Weise. I proto jsou Jestřábi většinou expertů označováni za vítěze závodů ve zbrojení, přestože jejich jedinými pondělními akvizicemi byli útočník Tim Jackman a brankář Drew MacIntyre, tedy muži určení jen k přesunu mezi farmami.
„Pravděpodobně jsme s výměnami skončili,“ upozorňoval už v sobotu dopoledne GM Stan Bowman. „Samozřejmě se podíváme, kdo bude k dispozici a budeme o tom diskutovat, ale mně se náš tým takhle líbí. Chtěli jsme hlavně zvýšit konkurenci v mužstvu a přivést zkušené hráče, což se povedlo. Teď jsme natěšení, co budeme předvádět na ledě.“
Bowman má pravdu, vysvědčení za uskutečněné trejdy se bude rozdávat podle výkonů mezi mantinely. Přestupové okno se uzavřelo, před námi je posledních šest týdnů základní části a po nich dva měsíce bojů o Stanleyův pohár.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -