- Reklama -

Voráček předstihl v produktivitě Crosbyho, z Čechů se střelecky prosadili Gudas, Havlát a Tlustý

- Reklama -

NHL má po sobotních zápasech nového lídra kanadském bodování. Stal se jím Jakub Voráček, který v utkání proti Montrealu přihrál na dvě branky Philadelphie. Český útočník bodoval v desátém utkání za sebou, čímž si vytvořil nové osobní maximum kariéry v NHL. Voráček má na kontě z 16 zápasů 26 bodů (7+19) a v čele tabulky produktivity o bod přeskočil kapitána Pittsburghu Sidneyho Crosbyho. Ten se totiž při výhře Penguins 3:2 po samostatných nájezdech nad NY Rangers zapsal do statistik až v penaltovém rozstřelu. Ten rozhodující proměnil jeho spoluhráč Brandon Sutter.
Bohužel příspěvky kladenského odchovance a ani dva zásahy Schenna nepomohly Letcům odvrátit druhou prohru za sebou. O vítězství Canadiens v poměru 6:3 se dvěma trefami do černého zasloužili Parenteau a Weise, Desharnais zaznamenal gól a přihrávku, Galchenyuk přihrál na tři branky, dvě asistence si připsali Markov, Plekanec, Gončar a Pacioretty. Utkání mělo zvláštní význam pro ruského zadáka Gončara, který dosáhl na 800. bod kariéry, trenér Montrealu Michel Therrien si mohl zaknihovat jubilejní 300. vítězství v NHL.
Stejným způsobem jako Voráček se včera zviditelnil také forvard New Jersey Patrik Eliáš. V domácím duelu proti Coloradu zužitkovali spolupráci s rodákem z Třebíče Martin Havlát a Eric Gelinas, který v polovině třetí třetiny poslal Devils do vedení 2:1. Hosté však nezazmatkovali a ve zbývajícím průběhu utkání skóre otočili. Za záda Coryho Schneidera mířili přesně Erik Johnson a tři minuty před sirénou Matt Duchene. Avalanche ukončili čtyřzápasový trip dvěma výhrami v řadě.
Všechny tři branky odpoledního zápasu mezi Bostonem a Carolinou padly v první třetině. Skóre otevřel v 8. minutě Jiří Tlustý. Byla to jeho sedmá trefa v ročníku a společně s Voráčkem je nejlepším českým střelcem v zámoří. Zbytek úvodní části patřil Medvědům, kteří brankami Griffitha a Bergerona výsledek otočili. V sestavě Bostonu opět chyběl zraněný David Krejčí (zranění v dolní části těla, vynechal čtyři zápasy).
Úspěšný hokejový večer prožil Radko Gudas. Čtyřiadvacetiletý obránce ukončil střelecký půst a svým prvním gólem v sezóně pomohl Tampě Bay k výhře 5:2 nad NY Islanders. Gudas letos odehrál čtrnáct utkání (1+2), na zápis do střelecké listiny čekal od 19. března, kdy se prosadil v duelu proti Torontu. Pětizápasovou sérii výher Ostrovanů zastavily Blesky i díky aktivitě Callahana a Filppuly (oba 1+1), u branky Tylera Johnsona asistoval Ondřej Palát.
Do sestavy Dallasu se vrátil Aleš Hemský, jenž předchozí zápas v Los Angeles strávil na tribuně mezi zdravými náhradníky. V utkání proti Minnesotě přihrál pardubický odchovanec na branku Antoinea Roussela, jenž ve 26. minutě poslal Stars do vedení 1:0. Byla to však jediná možná kaňka na výkonu gólmana Wild Darcyho Kuempera, který zneškodnil 27 střel a dovedl svůj tým k výhře 2:1. K obratu nastartoval hosty Erik Haula, rozdílovou trefu vsítil Mikael Granlund.
V utkání proti Calgary se útočník Ottawy Milan Michálek dočkal 400. bodu v kariéře NHL (648 utkání, 189 branek, 211 přihrávek). Rodák z Jindřichova Hradce dosáhl této mety v 8. minutě třetí třetiny přihrávkou na branku Bobbyho Ryana. Senátoři ale nakonec podlehli Plamenům 2:4.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -