- Reklama -

Voráček skóroval a přihrál na vítězný gól. Philadelphia ale přišla o několik hráčů

- Reklama -

Dvě výhry a dvě porážky (jedna po nájezdech) zatím mají na svém kontě hráči Philadelphie po čtyřech utkáních venku. Trip zakončí v úterý na ledě Caroliny. Druhé vítězství si vezou Flyers z Toronta, kde vyhráli v prodloužení 5:4. Hrdinou utkání byl opět Shayne Gostisbehere, obránce nováček, který dokázal bodovat už v patnáctém utkání za sebou. Vidět byl také jeho spoluhráč Jakub Voráček.
Český útočník se trefil podesáté v sezóně, když v 10. minutě první třetiny převzal puk a sám proti brankáři Bernierovi nezaváhal. První střelu mu ještě gólman dokázal vyrazit, Voráček se ale dostal k dorážce a své selhání napravil. V prodloužení si pak vzal slovo podruhé, když u mantinelu získal puk, zavezl jej a parádně předložil na druhou stranu Gostisbeherovi.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Ten tak dostal možnost prodloužit svou skvělou bodovací sérii, kterou už překonal nováčkovský rekord klubu (Mikael Renberg: 10 utkání, 1993-94). „Žiju ve snu,“ řekl Gostisbehere, který má z posledních 15 duelů 5 gólů a 13 asistencí.
Z obránců se podobný kousek povedl naposledy legendárnímu Chrisi Cheliosovi v ročníku 1995-96. Americká hokejová legenda tehdy v patnácti zápasech nasbírala 20 bodů.
„Co vám mám říkat? Je to bezvadné mít u toho své spoluhráče a sledovat, jak se radují. Je to ohromné,“ rozplýval se po zápase dvaadvacetiletý rodák z Margate (stát Florida, USA).
„Je neuvěřitelný,“ uvedl na adresu talentovaného beka Brayden Schenn, který skóroval ve druhé třetině. „Je extrémně sebevědomý a pořád chce puk. Například v přečíslení tři na dva si pořád křičí o puk. Chce ho na hůl, což je v pořádku.“
„Bylo to náročné, ale máme tady dobrou partu kluků,“ míní asistent kapitána Wayne Simmonds. „Bojujeme jeden za druhého. Myslím, že dnešek byl dobrým příkladem. ‚G‘ to vzal dnes na sebe a taky hodně dalších hráčů se taky vytáhlo. Myslím, že Nick Cousins byl skvělý. Myslím, že i Brayden Schenn hrál znovu výborně na centru. Všichni naši centři hráli dobře a my se hlavně snažili neudělat moc chyb.“
Stínem utkání byla pro hosty ztráta hned několika hráčů. Philadelphia přišla o obránce Jevgenije Medveděva a brankáře Stevea Masona. K vidění tak byli na ledě hned čtyři brankáři. Za Toronto začínal Jonathan Bernier, jehož po třech inkasovaných brankách vystřídal James Reimer. V bráně Flyers zase musel ve třetí třetině zaskočit za zraněného Masona Michal Neuvirth.


Musíte vidět:

- Reklama -

Nejvíc ale asi bolí ztráta kapitána Claudea Girouxe. Vedoucí muž bodování Flyers s 49 body končil páteční duel s Montrealem tvrdě zasažen obráncem Canadiens P.K. Subbanem. Přinejmenším to vypadalo jako zásah loktem.
„Myslím, že to bylo vysoko, ale těžko říct,“ komentoval zákrok Subbana Girouxův spoluhráč Sam Gagner. „Je snadné se podívat na video, ale nedokážu to jenom z něj posoudit.“
Giroux, jemuž chybí jediný bod do překonání hranice 500 bodů v NHL, se bohužel necítil dostatečně v pohodě, aby do sobotního duelu s Torontem nastoupil.
„Má to na nás velký dopad. Když ztratíte svého lídra a kapitána, musí se snažit další. Je naším nejlepším hráčem. Je to ale příležitost pro ostatní, aby ho v důležitých situacích zastoupili,“ věří Gostisbehere.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -