- Reklama -

Voráčkovo snažení pomohlo Flyers jen k bodu. Jaškin skóroval, prohře Blues ale nezabránil

- Reklama -

Svůj dvanáctý gól v sezóně vsítil Jakub Voráček, ale Philadelphii to ve včerejším klání s Floridou stačilo pouze na zisk bodu za prohru 1:2 po nájezdech. Voráček skóroval potřetí z posledních čtyř zápasů, když ve 25. minutě odpověděl na vedoucí trefu Scottieho Upshally. Protože další branka už nepadla, vítěze určily nájezdy, které se protáhly do šesté série a lépe je zvládli hosté. Stevea Masona překonali Brandon Pirri a Dave Bolland, z hráčů Flyers vyzrál na Roberta Luonga pouze Voráček. Letcům se letos v nájezdech nedaří, jejich bilance v této dovednostní disciplíně je 0-5.
Podruhé v letošním ročníku NHL se do střelecké listiny zapsal Dmitrij Jaškin, jenž v sestavě St. Louis nahradil zraněného Jadena Schwartze. I s přispěním české forvarda vedli Blues na ledě Los Angeles po šestnácti minutách 3:0 a zdálo se, že si v poklidu dojdou pro šestou výhru v řadě. Jenže domácí zápas nezabalili a nakonec ho dokázali dovést do úspěšného konce. O vítězství Kings v poměru 6:4 se zasloužilo zejména úderné trio Anže Kopitar (1+4), Jeff Carter (1+3) a Marián Gáborík (2+1). Slovenský forvard podruhé za sebou vstřelil v jednom utkání dvě branky.
Duel mezi Pittsburghem a Coloradem, které skončilo fotbalovým výsledkem 1:0, bylo dlouho soubojem brankářů mezi domácím Marcem-Andre Fleurym a Calvinem Pickardem. Vítězně z něj nakonec vyšel prvně jmenovaný. Fleury, o jehož startu se dlouho spekulovalo kvůli podezření na příušnice, předvedl 29 bezchybných zákroků a připsal si šestý shutout v ročníku. Vynikající výkon předvedl také Pickard. Dvaadvacetiletý rodák z Winnipegu kryl 47 střel Pens. O čistý štít přišel až v 63. minutě, dorážkou střely Roba Scuderiho se prosadil Blake Comeau. Obránce Colorada Brad Stuart odehrál 1000. zápas v NHL.
Tučňáci zůstali v ligové tabulce na druhém místě s tříbodovou ztrátou na vedoucí Anaheim, který vyhrál v Montrealu 2:1. O první změnu na ukazateli skóre se v 9. minutě postaral Hampus Lindholm. Canadiens srovnali krok zásluhou Davida Desharnaise, který v čase 45:27 zužitkoval přesilovou hru. O tři minuty později vrátil Anaheimu ztracené vedení Matt Beleskey. Dánský gólman Frederik Andersen, jenž nastoupil ve dvacátém utkání za sebou, zastavil 23 puků. Kromě prohry bude muset Montreal řešit také ztrátu Maxe Paciorettyho, americký forvard se zranil v úvodu třetí části po bodyčeku Claytona Stonera.
Pro sedmnáctou prohru v posledních osmnácti utkáních a druhou pod vedením nového trenéra Todda Nelsona si Edmonton zajel do San Jose. Oilers sice vedli po 48. minutách 3:2, ale závěr zápasu patřil domácím. Obrat Sharks proběhl v režii nadějných mladíků Matta Tennysona a Barclaye Goodrowa (1+1). Prvně jmenovaný si vzal slovo v čase 48:29, kdy potrestal vyloučení Davida Perrona a svou první brankou v soutěži vyrovnal na 3:3. O 34 sekund později převážil misky vah na stranu Žraloků Goodrow. Na domácím ledě vyhrálo San Jose už sedm zápasů v řadě.
Sérii šesti proher ukončila Carolina, která porazila Toronto 4:1. Ofenzivu Hurikánů táhli autor vítězné trefy Justin Faulk a slovenský zadák Andrej Sekera. Oba si vylepšili statistiky o dva body za gól a asistenci. Eric Staal s Nathanem Gerbem zaznamenali dvě přihrávky. Gólman Cam Ward podpořil snažení svých spoluhráčů 25 bezchybnými zákroky, o čisté konto ho připravil kapitán Maple Leafs Dion Phaneuf.
Hokejisté Washingtonu ve třetí třetině utkání s Columbusem dvakrát smazali soupeřův jednobrankový náskok (2:3 a 3:4) a ve 42. sekundě nastavení rozhodl o jejich výhře Eric Fehr. Capitals tak přerušili sedmizápasovou šňůru výher Blue Jackets. Domácí získali alespoň bod a vděčí za něj především agilnímu Nicku Folignovi, který vstřelil dvě branky a na jednu přihrál.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -