- Reklama -

Vrbata lepší Hertla, Canucks lepší Sharks

- Reklama -

Ze San Jose se nevozí body snadno, hokejisté Vancouveru se ale domnívali, že znají recept. Dokonce ho i s úspěchem použili, přesto mohou mluvit o štěstí, že čtvrteční zápas skončil 3:2 v jejich prospěch.
„Hrát tady je náročné. Musíte přežít prvních deset minut, potom  máte šanci,“ prozrazuje Radim Vrbata.
Brankář Kosatek Ryan Miller během zmiňované doby pochytal pokusy Pavelskiho, Wingelse a Hertla. Při střele Brenta Burnse ho zachránila tyč, poté vyzrál při přečíslení na Patricka Marleaua. Úderem desáté minuty ale nic vyřešeno nebylo – o pouhých šestadvacet sekund později obranný val hostů padl. Tyler Kennedy našel rychlou přihrávkou Tomáše Hertla a jeho nahození z levého kruhu tečoval bruslí James Sheppard.
Tihle tři se potkali ve stejné formaci poprvé, Kennedy totiž v dosavadním průběhu sezóny marodil se zraněním v horní části těla. „Tyler dnes odvedl velice dobrou práci, hrál s velkou energií. Má v sobě houževnatost, díky které dobře zapadá k ostatním dvěma klukům. Dneska otevřeli skóre, což pro nás bylo velice důležité,“ hodnotil výkon uzdraveného svěřence trenér Todd McLellan.
Kosatkám se však i přes mizerný výkon podařilo těsně před přestávkou srovnat, když Vrbata ujel po pravé straně a v přečíslení dvou proti jednomu vzal zodpovědnost na sebe.
Druhé dějství mělo podobný průběh, Žraloci šli znovu v jedenácté minutě do vedení. Akci přesilovkové formace zakončil Logan Couture. Vancouver ale o dvě minuty později ve stejné herní situaci srovnal skóre zásluhou Alexandera Edlera. A ještě před odchodem do kabin se také dostal poprvé do vedení – Hertl zlomil hůl při pokusu o střelu od modré čáry, Alexandre Burrows zavezl kotouč do pásma a Nick Bonino překonal Anttiho Niemiho. Český mladík se ze všech sil pokoušel i bez patřičné výzbroje bránit, ale nebylo to nic platné.
„Odehráli jsme asi dvě nejhorší třetiny v sezóně, ale ukázala se naše houževnatost,“ konstatuje autor vítězné branky. „Měli jsme vzadu Millera, který zavřel vrátka a udržel nás ve hře. Vždycky jsme byli týmem posledních třetin. Dnes jsme ji zahráli perfektně defenzivně.“
V posledním dějství byl ukazatel počtu střel znovu výrazně zakotvený na stupnici patřící Sharks, ale ani jeden ze čtrnácti pokusů gólovým zápisem neskončil. Joe Thornton sice v závěru dopravil kotouč za čáru, ale dodatečné prozkoumání u videa odhalilo, že se tak stalo až po vypršení šedesáté minuty.
„Někdo tam nahoře stál na naší straně,“ oddechl si Ryan Miller. „Věděl jsem, že brzy vyprší čas, tak jsem se stavěl proti střelci zleva, ale oni to rychle dali křížem. Štěstí pracovalo pro nás.“
Thornton litoval ztracené příležitosti na vylepšení bodového konta, které by Žraloky přiblížilo včerejšímu oponentovi. „Puk do sítě spadl, jenom ne během šedesáti minut. Kdybychom měli ještě půl sekundy, všechno by bylo v pohodě. Odehráli jsme dobrých 60 minut a zasloužili si dva body,“ zalitoval veterán ze San Jose.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -