- Reklama -

Výsledky NHL ze 4. května: Pittsburgh zdolal Washington v prodloužení a od postupu ho dělí jedna výhra

- Reklama -

Pittsburgh dělí po středečním vítězství nad Washingtonem 3:2 jediná výhra od postupu do finále Východní konference play off National Hockey League. Penguins zdolali potřetí v sérii suverénního vítěze letošní základní části soutěže opět o jeden gól. Tentokrát se dokonce rozhodovalo až v prodloužení, v jehož třetí minutě se prosadil Patric Hornqvist.
„Je to důležité vítězství,“ řekl Hornqvist. „Teď se toho musíme držet. Ještě jsme nic nedokázali.“
„Nyní se musíme soustředit na každé střídání, na každou třetinu a snažit se to otočit,“ uvedl kanonýr Caps Alexandr Ovečkin, jenž včera vyslal na Murrayho sedm střel, ale žádná z nich se neujala. „Loni jsme vedli v sérii s Rangers 3:1 a ještě jsme vypadli. Víme tedy, jaké to je a že to je možné. Letos musíme tuto zkušenost využít v náš prospěch. Myslím, že stačí, abychom hráli svou hru.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Do nočního klání na ledě Consol Energy Center vstoupili lépe hosté. Už v čase 2:58 zmrazila atmosféru v ochozech stadiónu branka Jaye Beaglea, který si sjel pro nahozený kotouč do rohu kluziště a bekhendem z hodně ostrého úhlu ho parádně zavěsil nad pravé rameno gólmana Matta Murrayho.
Potom ovšem Tučňáci dvěma góly otočili skóre ve svůj prospěch. O vyrovnání se v polovině první třetiny postaral Trevor Daley. Zblokovaná střela dvaatřicetiletého zadáka si našla cestu za záda Bradena Holtbyho pod jeho levým betonem.
V úvodu druhé části strhl vedení na stranu Penguins Matt Cullen, který na útočné modré čáře převzal chytrou Kühnhacklovu přihrávku o mantinel a rychlý výpad zakončil přesnou střelou mezi nohy strážce svatyně hostí.
Capitals srovnali krok ve 37. minutě po trefě Johna Carlsona. Americký obránce se díky vydařenému napadání a přesné přihrávce Justina Willamse ocitl úplně sám před brankovištěm Murrayho a s ledovým klidem uklidil puk do bližšího horního rohu pittsburghské klece. Domácí gólman se sice pokusil zasáhnout, ale jeho lapačka tentokrát máchla do prázdna.
I třetí dvacetiminutovka přinesla několik rušných momentů před oběma brankami (např. šanci Oshieho zlikvidoval Murray, na druhé straně zazvonila tyčka po střele Cullena), ale na stavu 2:2 už se do konce základní hrací doby nic nezměnilo a zápas tak muselo rozhodnout prodloužení.

To netrvalo dlouho. Po 154 sekundách ho ukončil Hornqvist, který svou ránu z pravého kruhu nasměroval mezi betony nešťastného Holtbyho. Hodně smutný z toho byl i zadák Washingtonu Mike Weber, který se snažil odpálit puk do bezpečí, ten se však odrazil přímo na hůl volného Hornqvista a ten nezaváhal.
„Soupeř výborně brání a takové jsou zápasy v play off. Je tedy velmi těžké dostávat se do střeleckých příležitostí. Ale když se nám to podařilo, dokázali jsme je využít. To je jeden z důvodů, proč jsme dneska vyhráli. V nastaveném čase je nutné směřovat všechny puky na branku, což dodá vaší hře potřebný impuls,“ sdělil Hornqvist.
„Je těžké nemít ho rád,“ uvedl na Hornqvistovu adresu kouč Pittsburghu Mike Sullivan. „On prostě miluje hokej a všechno co s tím souvisí. Je plný energie. Občas udělá i nějakou chybu, ale my ho zbožňujeme.“
„Proto se tomu říká náhlá smrt. Je to takový pocit. Musíme s tím žít. Tohle mužstvo už prošlo mnoha nelehkými situacemi. Myslím, že v průběhu celé sezóny se nám je dařilo dobře zvládat, takže věřím, že dokážeme i teď,“ neztrácí naději trenér Capitals Barry Trotz.

- Reklama -

Pittsburgh – Washington 3:2pp (1:1, 1:1, 0:0 – 1:0) – stav série 3:1

Branky a asistence: 9:16 Trevor Daley (Patric Hornqvist, Sidney Crosby), 23:07 Matt Cullen (Tom Kühnhackl, Brian Dumoulin), 62:34 Patric Hornqvist (Conor Sheary, Brian Dumoulin) – 2:58 Jay Beagle (Tom Wilson, Taylor Chorney), 36:19 John Carlson (Justin Williams).
Střely na branku: Pittsburgh 12-12-7-2=33, Washington 16-9-9-2=36. Přesilovky: 0/4 – 0/2. Diváci: 18614 .
Brankáři: M. Murray 36/34 – B. Holtby 33/30.
Hvězdy utkání: Patric Hornqvist, Matt Cullen (oba PIT), John Carlson (WSH).
Česká účast: – .

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -