- Reklama -

Zámorský v zámoří neuspěl, vrací se do Evropy

- Reklama -

Nomen omen v případě Petra Zámorského neplatí. Český reprezentační obránce se rozhodl předčasně rozvázat smlouvu s NY Rangers a vrátit se na starý kontinent, kde si bude hledat nové angažmá. Od června 2014, kdy podepsal s newyorským klubem kontrakt, odehrál za oceánem pouze deset zápasů na farmě Jezdců v Hartfordu.
To bylo v této sezóně. Když si zlínský odchovanec před začátkem minulého ročníku nevybojoval v přípravném kempu Rangers místo v sestavě, dohodly se obě strany, že mladý bek bude dál rozvíjet své hokejové schopnosti na severu Evropy – nejprve ve finském Espoo (25 utkání), posléze ve švédském Örebro (10 zápasů v základní části a 6 startů v play off). Je možné, že nyní znovu zamíří stejným směrem, zatím však není nic jistého.

„Petr se rozhodl, že pro jeho další kariéru bude lepší působení v některém z evropských klubů. O tom, kde to konkrétně bude, zatím intenzívně jednáme,“ uvádí hráčův agent Robert Spálenka na facebookovém účtu společnosti Sport Invest.
Zámorský měl s Jezdci uzavřenou dvouletou dvoucestnou smlouvu v maximální možné výši 925 tisíc dolarů ročně. Než ji bude možné ukončit, musí Rangers zařadit hokejistu na tzv. nepodmíněný waiver list, kde může teoreticky získat jeho práva jakýkoliv klub NHL.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -