- Reklama -

Zapomeňte na minulost a dejte mi šanci, prosí Andrej Kosticyn

- Reklama -

Před třemi lety zakončil Andrej Kosticyn své angažmá v Nashvillu a potažmo i celé NHL neslavně – zmeškanou večerkou během play off, po které mu Predátoři vyměřili dvouzápasovou suspendaci a rozloučili se s ním. Běloruský reprezentant následně odešel do KHL stejně jako jeho „kamarád z mokré čtvrti“ Alexandr Radulov. Teď by se ovšem rád vrátil.
„Myslím, že můžu pomoci kterémukoliv týmu, a jsem na to připraven. Jsem otevřený k jednání s kýmkoliv. V NHL bych byl šťastný, líbí se mi styl, jakým se tam hraje. Na menším kluzišti máte spoustu šancí dát gól.“
Rodák z Novopolocku jich v nejlepších letech střílel víc jak dvacet za sezónu. Tuhle metu pokořil v NHL, kde až na pár měsíců v Nashvillu nastupoval za Montreal, třikrát (v nejslavnější soutěži odehrál pět kompletních sezón a v dalších dvou pendloval mezi NHL a AHL). Kosticynovým statistickým maximem bylo 53 bodů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru


Třicetiletý křídelník nežádá od potenciálního zaměstnavatele moc. Stačila by mu roční smlouva s platem, který by příliš nezatížil klubovou pokladnu. Jeho poslední kontrakt zněl na 3,25 mil. dolarů ročně, tak vysoko by si teď nemohl dovolit licitovat. Na nabídky hodlá čekat do poloviny července. Poté se začne rozhlížet po práci v Kontinentální lize, kde naposledy oblékal dres Soči.
„Pokud bych se mohl vrátit do NHL, byl bych stejně nadšený, jako když jsem tam přišel prvně. Vydal bych ze sebe to nejlepší, tvrdě trénoval a makal na ledě. Pokusil bych se dát tolik branek, kolika bych byl schopen,“ slibuje.
Za napraveného hříšníka se přimlouvá i bývalý trenér Detroitu a Bostonu Dave Lewis, který vede běloruskou reprezentaci.
„Udělal všechno, co jsme od něho žádali. Hodně jsem slyšel o jeho minulosti a byl jsem připravený si s ním promluvit, ale nebylo to potřeba. Přišel mi velmi motivovaný a soustředěný na hokej,“ nabízí postřehy z několikatýdenního společného pobytu Lewis. „Raději jsem sledoval jeho výkony, přístup k hokeji, disciplínu a soustředěnost, než bych vytahoval něco z jeho minulosti v NHL.“
V National Hockey League má Andrej Kosticyn zatím odehráno 398 zápasů s bilancí 103+119. Přidá další starty a body? Zanedlouho se to možná dozvíme.
Foto/Photo by: Dinur

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -