- Reklama -

Žralokům klesá návštěvnost. Majitel se trápí, sportovní konkurenti radují

- Reklama -

Při svém posledním domácím utkání proti Oilers oznámili San Jose Sharks návštěvu pouhých 15 379 fanoušků, tedy druhou nejnižší během této sezóny. I tohle číslo ale může být nadhodnocené. Podle reportéra Kevina Kurze ze stanice CSN Bay Area vypadala hala SAP Center, jejíž kapacita pro hokejová klání činí 17 562 míst, mnohem pustěji.
Znepokojení nad snižujícím se zájmem Kaliforňanů o zápasy Sharks vyjádřil i majitel klubu Hasso Plattner. „Celá tahle situace mě samozřejmě netěší. Je jasné, že na každého, kdo je v aréně, neudělá velké množství prázdných sedaček dobrý dojem,“ prohlásil v rozhovoru s tamními médii.
Po mnoho sezón přitom patřila „Žraločí nádrž“ k pravidelně vyprodávaným arénám NHL, avšak neúspěchy v play-off korunované ztrátou vedení 3-0 na zápasy v předloňské sérii proti Kings poměry změnily. Tuto sezónu chodí do SAP Center v průměru o dva tisíce diváků méně než před rokem. V žebříčku návštěvnosti NHL se tak San Jose propadlo až na 21. příčku.

 Pevnou součástí týmu Sharks je také český útočník Tomáš Hertl

Klub se snaží o nápravu mimo jiné také marketingovými akcemi mířícími na mladší diváky.
„Máme několik programů s cílem zlepšit návštěvnost,“ prozradil Plattner. „Důkladněji to budeme řešit v následujících týdnech a pravděpodobně se zaměříme na snahy o získání mladých fanoušků. Za 25 let naší existence jsme všichni zestárli. Před čtvrtstoletím jsme byli jako nové dítě. Pamatuji na dny, kdy nebylo možné sehnat lístek, protože jsme byli více než vyprodaní.“
Plattner, jeden z nejbohatších mužů na světě, se však v případě neúspěchu svých plánů rozhodně nezhroutí. Před pár lety na tohle téma dokonce zavtipkoval. „Je vyloučené vydělat peníze s hokejovým týmem. Stejně tak všichni ví, že je nemožné vydělat si s hotelem. Podobně tomu je i s golfovým klubem. A já jsem majitelem hokejového týmu, hotelu i golfového klubu.“

 Hasso Plattner

- Reklama -

Zatímco se Sharks neúspěšně snaží o výraznější zápis do historie NHL, otěže sportovního lídra v oblasti pevně převzali basketbalisté Golden State Warriors, jež se stali jednou z nejúspěšnějších a nejpopulárnějších sportovních franšíz ve Spojených státech. Tápání hokejového klubu také zvedlo sebevědomí tamního celku MLS San Jose Earthquakes, který se netají svými ambicemi předstihnout v popularitě právě Sharks.
Žraloci se tak pohybují v hodně bouřlivých vodách a kromě zápasů na ledě je čeká i tvrdý boj o fanoušky.
Titulní foto: Travis Wise / flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -