- Reklama -

Zraněného Callahana nahradí v nominaci USA na Světový pohár Palmieri

- Reklama -

Hokejisté USA se na Světovém poháru budou muset obejít bez útočníka Tampy Bay Ryana Callahana, který se v červnu podrobil operaci pravé kyčle a do začátku zářijového turnaje se nestihne uzdravit. Doba potřebná k jeho rekonvalescenci se odhaduje na pět měsíců.
V sestavě ho podle slov generálního manažera americké reprezentace Deana Lombardiho nahradí pravý křídelní útočník New Jersey Kyle Palmieri.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Kyle přináší všestrannou hru, o které jsme přesvědčeni, že se výborně hodí do kostry týmu, kterou hodláme postavit,“ řekl Lombardi. „Má za sebou skvělou sezónu v New Jersey a v našem týmu bude hrát důležitou roli,“ doplnil.
V základní části minulého ročníku National Hockey League si Palmieri (odehrál všech 82 utkání) vytvořil svá osobní maxima v počtu gólů (30), asistencí (27) i bodů (57). Pětadvacetiletý forvard byl nedílnou součástí přesilovkových formací Devils. Ve hře v početní výhodě zaznamenal 11 branek a 23 bodů.
New Jersey získalo Palmieriho na konci loňského června z Anaheimu. Po odehrání posledního ročníku mu vypršela smlouva a rodák ze Smithtownu se stal se chráněným volným hráčem. Na začátku července si pak Devils pojistili jeho služby novou pětiletou smlouvu na 23,25 miliónu dolarů.
Palmieriho draftoval Anaheim před šesti lety v prvním kole z 26. pozice. Debut v NHL absolvoval v sezóně 2010-11. Celkem má na kontě v základní části soutěže za Ducks a Devils 280 utkání a 146 bodů za 73 tref a shodný počet přihrávek. V 33 zápasech play off vstřelil sedm gólů a u pěti dalších asistoval.
Foto: Lisa Gansky
Aktuální soupiska USA (23 hráčů)
Brankáři (3):
Ben Bishop (Tampa Bay), Jonathan Quick (Los Angeles), Cory Schneider (New Jersey)
Obránci (7):
Dustin Byfuglien (Winnipeg), John Carlson, Matt Niskanen (oba Washington), Erik Johnson (Colorado), Jack Johnson (Columbus), Ryan McDonagh (NY Rangers), Ryan Suter (Minnesota).
Útočníci (13):
Justin Abdelkader (Detroit), David Backes (Boston), Brandon Dubinsky (Columbus), Patrick Kane (Chicago), Ryan Kesler (Anaheim), T.J. Oshie (Washington), Max Pacioretty (Montreal), Kyle Palmieri (New Jersey), Zach Parise (Minnesota), Joe Pavelski (San Jose), Derek Stepan (NY Rangers), James van Riemsdyk (Toronto), Blake Wheeler (Winnipeg).

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -