- Reklama -

Blashill: Chci být koučem Red Wings

- Reklama -

Takhle jednoznačně to nynější šéf lavičky záložního týmu Rudých křídel v Grand Rapids Jeff Blashill řekl. A jak se zdá, v managementu detroitského klubu s tím nebudou mít problém. Jednačtyřicetiletý muž je prověřeným kandidátem, který už přesvědčil o svých schopnostech, navíc ho doporučuje i jeho předchůdce Mike Babcock.
„Ano, chci být příštím hlavním trenérem Red Wings. Mým životním cílem bylo stát se hlavním koučem v NHL a Detroit je výborným klubem, jehož chci být součástí,“ uvedl Blashill, kterého v roce 2011 povolal Babcock jako svého nového asistenta ze západomichiganské univerzity, ale o rok později ho uvolnil pro potřeby Grand Rapids.


Mohlo by vás zajímat:


Na lavičku některého z mužstev NHL se Blashill mohl postavit už před rokem. Pět klubů žádalo generálního manažera Kena Hollanda o souhlas k jednání s jeho podřízeným. Detroitský šéf místo toho nabídl Blashillovi dvojnásobný plat v posledním roce jeho kontraktu a ten na to kývnul.
„Před rokem jsme se dohodli, že zůstanu ještě trenérem Griffins a s nikým jednat nebudu. Jsem šťastný, že jsem to udělal. Jak už jsem řekl dříve, mým dlouhodobým cílem bylo stát se koučem v NHL, ale také jsem chápal, že musím odvádět pořádnou práci tam, kde jsem. Na to jsem se chtěl soustředit,“ říká.
Ve stejném módu je naladěn i nyní. Grand Rapids v neděli v AHL odstartovali finále Západní konference s nejvýše nasazenou Uticou (po dvou zápasech je stav vyrovnaný 1-1) a Blashill už během minulého týdne, kdy poskytl rozhovor listu Detroit Free Press, myslel především na současnost.
„Jsem zvyklý prožívat své dny tak, že se nestarám, co by mělo nebo mohlo být. Starám se o to, co se děje nyní. Máme výjimečnou příležitost něco dokázat, jsme jedním z posledních čtyř týmů v boji o Calder Cup. Pojďme se zaměřit na to, co někteří z nás prožili už před dvěma lety,“ nabádá.
Z poslední věty vyplývá, že účast v kláních o titul v AHL pro něho zas až tak výjimečnou událostí není. S Griffins, na jejichž soupisce figurovali např. Petr Mrázek, Gustav Nyquist, Landon Ferraro, Riley Sheahan či Tomášové Tatar s Jurčem, v roce 2013 pohár nad hlavu zvedl.

„Je to výborný kouč, moc nám pomohl,“ vzpomíná na časy minulé Tomáš Tatar. „Má hodně podobný systém tomu, jaký praktikujeme nyní v Detroitu, takže kluci přicházejí z farmy velmi dobře připravení.“
Potká se Jeff Blashill s mnohými ze svých tehdejších svěřenců i u prvního týmu? Toť otázka především pro Kena Hollanda.
„Proces hledání nového trenéra nebude dlouhý. Nehodlám vést rozhovory s deseti lidmi. Možná budu jednat s jedním, dvěma nebo třemi,“ odpovídá generální manažer Rudých křídel. „Rozhodnu se během pár dnů a věřím, že budeme mít dobrého hlavního trenéra.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -