- Reklama -

Boothův smutek, naděje pro Havláta

- Reklama -

Šance Martina Havláta na uzavření smlouvy s Floridou roste, klub včera ukončil zkušební kontrakt jednomu z konkurentů českého útočníka Davidu Boothovi. Panteři kromě toho poslali na farmu do Portlandu Shanea Harpera, takže v kempu jim zůstalo už jen sedmnáct forvardů, navíc se jeví hodně pravděpodobné, že Rocco Grimaldi bude v úvodu sezóny zapsán na marodku.
„Máme hodně hráčů, kteří jsou schopni naskočit do zápasů, a to byl náš hlavní záměr. Potřebujeme armádu, abyste se dostali do země zaslíbené. Nestačí vám 23 kluků, musíte jich mít 30 až 35,“ říká generální manažer Dale Tallon.
Počítáme-li i zraněného Grimaldiho, schází se hlavnímu kouči Gerardu Gallantovi v tuto chvíli na tréninky dvacet sedm mužů – dva brankáři, osm obránců a sedmnáct útočníků. Je takřka jisté, že příští víkend do zahajovacího utkání s Philadelphií nezasáhne obránce Dylan Olsen, který se potýká s kondicí a zatím nebyl nominován ani do jednoho předsezónního zápasu. Gallant už avizoval, že v posledním přípravném duelu (v sobotu s Tampou) by rád poslal na led stejnou sestavu, s jakou počítá pro úvod nového ročníku.
„Máme tu hodně chlapů bojujících o pár míst, a jde o zdravou konkurenci. V sobotním utkání byste měli vidět mužstvo v plné síle, ledaže by chyběl někdo kvůli zranění nebo něčemu takovému. Pokud to bude možné, nasadím každého, abychom byli připraveni na sezónu,“ říká trenér Panterů v rozhovoru pro Miami Herald.

David Booth už mezi vyvolenými nebude. Zkušený útočník, který pět let oblékal dres Floridy na počátku své profesionální kariéry a posléze nastupoval za Vancouver a Toronto, si musí hledat práci jinde.
„Nevím, jaké budou mé příští kroky,“ přiznává. „Chci pokračovat s hraním hokeje, ale věřím tomu, že jsem lepší, než abych nastupoval jen v AHL. Vždycky je těžké přijít do kempu a pokusit se vydat ze sebe to nejlepší, když máte na předvedení jen tři zápasy. Je to smůla, pořád si o sobě myslím, že jsem dost dobrý hráč, a tady jsem se cítil dobře. Chápu, že jde o byznys a vy jste někdy jen číslo. Panthers udělali rozhodnutí, které považovali za nejlepší pro klub.“
Martin Havlát teď musí přesvědčit o svém přínosu pro tým v konkurenci Quintona Howdena, Connora Brickleyho, Garretta Wilsona a jedenáctého muže letošního draftu Lawsona Crouseho.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -