- Reklama -

Byla to výhra pro obě strany, k dohodě určitě dojdeme, zní k nové smlouvě pro Jágra z Floridy. Na MS v Rusku startovat nebude

- Reklama -

Když skončila Florida po základní části loňskou sezónu, nová smlouva pro Jaromíra Jágra byla oznámena prakticky okamžitě. Tento rok to tak rychlé nebude, podle čerstvých zpráv se však stejně očekává, že by nový kontrakt mohl být ohlášen brzo.
Obě strany mají zájem o prodloužení spolupráce. Jágr dal najevo, že je u Panthers spokojený a rád by zde pokračoval, klub mockrát vyhlásil, jak zkušený veterán pomohl jeho mladíkům a přitáhl diváky.
„Uvidíme, co přijde, ale můj agent bude Dalovi volat,“ prozradil Jaromír Jágr.
Generální manažer Dale Tallon nepochybuje, že obě strany najdou rychle společnou řeč. „Jsem si jistý, že k dohodě dojdeme. Nemohu mluvit za něj, ale bylo to win-win situace pro obě strany. Byl skvělý na ledě i mimo led. To je nejdůležitější.“
Čtyřiačtyřicetiletý Jágr dokončil svou první úplnou sezónu na Floridě s 66 body a stal se nejproduktivnějším hráčem týmu. Mezi střelci byl druhý za Alexandrem Barkovem (27). Play off nicméně bylo zklamání, český veterán zaznamenal v pěti zápasech proti Islanders jen dvě asistence a tým v prvním kole vypadl.
„Pokud jde o play off, jsem naštvaný,“ řekl nejstarší hráč ligy, který nedal ve vyřazovací části už 37 zápasů gól. „Nehrál jsem ho tři roky a někdy, když vám to nejde, vyvinete na sebe zbytečný tlak. Dokonce i v mém věku se z toho dá poučit. Chci být ještě víc připravený, než jsem byl tento rok.“
Po vyřazení Floridy z play off NHL se v českých médiích hodně řešila Jágrova účast na MS v Rusku. Těmto spekulacím je teď konec. Kladenský odchovanec ve středu oznámil, že hokejovou reprezentaci neposílí. Čtyřiačtyřicetiletý útočník přiznal, že je po náročné sezóně utahaný a psychicky unavený. V příštích týdnech by si chtěl hlavně odpočinout a v létě se pak dobře připravit na příští ročník NHL.
„Přišla dlouhá zpráva od Jardy Jágra, že se mu hodně těžko odmítá žádost někoho, kdo chce pomoct, myslel tím trenéra pana Vůjtka. Hodně ho bolí odmítnout, nemá to ve svém rejstříku, ale chce se připravit na další sezónu. Přeje všem hodně štěstí,“ citoval generální manažer reprezentace Slavomír Lener Jágrovu SMS zástupcům českých médií.
Šéf Floridy Dale Tallon bude mít rozhodně víc práce než jen podpis smlouvy s Jaromírem Jágrem. Kontrakt končí obránci Brianu Cambpellovi, který bude nechráněným volným hráčem. Chráněnými volnými agenty se stanou obránce Erik Gudbranson a útočník Vincent Trocheck.
„Určitě spolu budeme mluvit,“ řekl sedmatřicetiletý Campbell, jenž podepsal s Tallonem ještě jako hráč Chicaga v roce 2008 osmiletý kontrakt na 57 miliónů dolarů.
Klub může prodloužit spolupráci i Jiřím Hudlerem a Teddym Purcellem, kteří přišli na Floridu před uzávěrkou přestupů a oběma končí po tomto ročníku smlouva. Jakub Kindl, další posila na závěr sezóny, má smlouvu ještě na rok.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -