- Reklama -

Chandler z Přátel kamarádí s Kopitarem, zažil s ním Stanley Cup i slovinskou svatbu

- Reklama -

Herec Matthew Perry se nejvíce proslavil svou rolí v populárním seriálu „Přátelé“, kde jste si ho mohli pamatovat v roli Chandlera Binga. Kromě herecké kariéry je ale také velkým sportovním fanouškem a vlastní sezónní permanentku na zápasy hokejistů Los Angeles Kings. Jedním z jeho dobrých přátel je dokonce největší hvězda týmu Anže Kopitar.
„Chodím na zápasy Kings, mám dokonce permanentku, ale popravdě víc než sledování hry si užívám možnost chodit do zákulisí a potkávat se s hráči. To je paráda,“ vykládal Matthew Perry v televizní talk show Jimmyho Kimmela. A nezaváhal s odpovědí na otázku moderátora, jestli má mezi hokejisty nějaké přátele.
„Anže Kopitar, nejlepší hráč Kings, je můj dobrý přítel. Dokonce jsem byl na jeho svatbě ve Slovinsku!“ překvapil Perry a začal vyprávět zajímavý příběh. „Když Kings vyhráli Stanley Cup, Anže se mne zeptal: Chtěl by jsi si ho zkusit zvednout nad hlavu? O můj bože, hlesl jsem. Samozřejmě! Prosím! A když jsem držel Stanley Cup nad hlavou, říká mi: A přijedeš do Slovinska na mou svatbu? V takovou chvíli jsem nemohl odpovědět nic jiného, než ano,“ rozesmál herec publikum.

„Slovinská svatba je dlouhý obřad se spoustou tradic, celé to trvalo čtrnáct hodin! A celých čtrnáct hodin jsem strávil s opilými Slovinci, z nichž skoro nikdo neuměl anglicky,“ smál se Perry. „Anže samozřejmě mluví anglicky dobře, jenže on se ženil, takže neměl moc času na povídání se mnou. No, do postele jsem se dostal v devět hodin ráno,“ přiznal.
Zároveň si naoko postěžoval na Kopitara, že jej nechce pozdravit do hlediště, když přijde na zápas Kings. „Stačilo by mi, kdyby mi jen trochu zamával, nic víc nechci. Říkám mu: Můžeš se podívat směrem ke mně do hlediště a zamávat mi, prosím? Samozřejmě ne při hře, ale když při přerušení zrovna pojedeš kolem? Ale on rezolutně prohlásil: Ne, to nemůžu udělat,“ rozhodil zoufale rukama Perry.
Vysmátý moderátor Jimmy Kimmel měl ale pro jednání slovinského hokejisty pochopení. „Hokejoví hráči tohle na rozdíl od basketbalistů v NBA moc nedělají. Ono to je pro ně těžké. V jednu chvíli otočíte hlavu směrem k nějakému herci v hledišti a hned vás někdo může srazit na plexisklo,“ vysvětloval Perrymu.
Ten si alespoň pochvaloval zážitek, když při jednom zápase seděl vedle největší hokejové legendy Wayna Gretzkého. „To bylo opravdu skvělé, protože konečně nikdo nekoukal na mě, ale jen na něj. Všichni sledovali Wayna Gretzkého. A mimochodem je to velmi zábavný a vtipný chlapík, několikrát mě opravdu odboural smíchy,“ překvapil přítomné Perry.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Jirka G. Novák
Narozen v roce 1977. NHL sleduji od 90. let. V letech 1996-2002 redaktor ČTK a zároveň několik let externí spolupracovník nhl.cz. Během té doby publikovány stovky článků ze všech oblastí sportu v mnoha českých denících. V letech 2003-2012 jeden ze zakládajících členů redakce sport.cz. Osobně se zúčastnil 6x mistrovství světa dospělých a 2x juniorských MS v hokeji, několika zápasů NHL. Spoluautor knihy o Dominiku Haškovi.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -