- Reklama -

O čem se mluví v zákulisí: Jaké jsou aktuální přestupové drby?

- Reklama -

NHL je opředená spoustou spekulací. Těmi, které vyvolávají největší ohlas, jsou určitě spekulace ohledně trejdů. Velká hvězda, u které je na spadnutí změna dresu? Pojďte se podívat na souhrn těch nejčerstvějších spekulací, které nejprestižnější hokejová liga světa nabízí.

Začneme naprostou bombou, která zní až neuvěřitelně. Nicméně ji vyslovme nahlas: Penguins zvažují, že se zbaví Sidney Crosbyho. Vítězové Stanley Cupu z let 2016 a 2017 jsou po dvou ostudných vyřazeních z play-off (nejprve od Islanders a loni od Canadiens) na rozcestí. Opory, které dokázaly vybojovat dva Stanley Cupy za sebou viditelně stárnou – Crosby, Malkin, Letang. V létě už se stěhoval Matt Murray, který měl lví podíl na obou stále ještě nedávných triumfech. Už dříve opustil kabinu Pens Phil Kessel.

Před pár dny se zase udál třesk v kancelářích – z osobních důvodů skončil GM Jim Rutherford. V úvodu tohoto ročníku kosí Tučňáky zranění, proto podepsali třeba Yannicka Webera, který už je dost možná za svým zenitem v NHL.

Přestavba se blíží a letošní smůla na zranění ji může uspíšit. A začátek nové éry by nejlépe symbolizoval velký trejd dosavadní superstar, okolo které se v Pensylvánii vše točilo posledních patnáct let. Alespoň podle experta kanálu TSN Darrena Dregera.

- Reklama -

Crosbymu je 33 let a zbývají mu čtyři roky kontraktu na 8,7 milionů dolarů ročně. Kde by mohl najít nové angažmá? Mezi potenciálními destinacemi prý vystupují Colorado – Nathan MacKinnon je velký kamarád Crosbyho – nebo Montreal – Canadiens byli Crosbyho oblíbeným týmem v dětství, navíc jeho otec byl jimi kdysi draftován.

Los Angeles Kings se plácají v nevýrazných výsledcích už pár let. Někdejším oporám, které dovedly Krále na vrchol NHL povážlivě přibývají šediny a ubývá výkonnost. Poklesu se nevyhnul ani nejlepší Slovinec, který kdy obul brusle a vzal do ruky hokejku – Anže Kopitar.

Třiatřicetiletý centr s sebou ale nese pořádnou zátěž v podobě desetimiliónového kontraktu, který bude platit ještě další tři roky. Jeho modifikovaná „trade clause“ jej opravňuje k napsání sedmi týmů, do kterých může být vyměněn. Kopitar vstoupil do sezony skvěle, jeho individuální výkony se však neodrazily v pořádný bodový zisk jeho týmu.

Rangers i Predators mají problémy v ofenzivě i dostatek prostoru pod platovým stropem. Uvidíme Kopitara poprvé v kariéře v jiném dresu klubu NHL?

Bobby Ryan se v Ottawě ocitl na osobním dnu. Šikovný křídelník nezaznamenával zrovna oslňující čísla, později přerušil kariéru kvůli léčení ze závislosti na alkoholu. Po loňském ročníku přišla další rána pro třiatřicetiletého Američana – Senators ho vyplatili z jeho kontraktu a on se tak stal volným hráčem.

Pro tuto sezonu tak podepsal roční smlouvu na jeden milion dolarů v suverénně nejhorším celku uplynulé sezony Detroit Red Wings. A začaly se dít věci. Ryan v prvních třech zápasech v rudém dresu vstřelil čtyři branky. To se nepovedlo nikomu v dlouhé historii týmu tzv. Original Six.

Okamžitě tak svým nástupem začal znovu budit pozornost. Pár týmů, v čele s Torontem si údajně pohrává s myšlenkou, že by oživeného Američana přivedly do svého kádru před play-off.

 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -