- Reklama -

Devět důvodů, proč sledovat nový ročník NHL

- Reklama -

Kolotoč zápasů nejsledovanější hokejové ligy světa se dnes v noci opět roztočí na plné obrátky. A čeští fanoušci tentokrát budou přímo u toho, hokejový cirkus dorazí do Prahy. Své síly změří celky Chicaga a Philadelphie. Server NHLnews.cz bude mít na místě svého člověka a vy se tak můžete těšit na aktuální zpravodajství přímo z místa!
To však není ani zdaleka jediný argument, proč sáhnout po ovladači nebo klávesnici a na obrazovce si naladit obrázky ze zámoří. Podívejte se na náš přehled devíti důvodů, proč letos sledovat kanadsko-americkou NHL.

Důvod první: NHL v Praze

Čeští fanoušci se konečně dočkali. Po devíti letech opět zahájí novou sezonu dva týmy NHL v Praze. V roce 2008 se ve stověžaté metropoli představili Tampa a Rangers, o dva roky později Phoenix (dnes Arizona) s Bostonem. Letos se o duel postarají Flyers a Blackhawks. Z českých hráčů se můžete těšit na Jakuba Voráčka, Davida Kämpfa a Dominika Kubalíka.
A nhlnews.cz nebude chybět! Přímo na místě bude náš reportér Roman Blaha.

Důvod druhý: Čeští brankáři

Tři zajímavá jména a tři různé příběhy. Sedmadvacetiletý Petr Mrázek loni hrál v Carolině o setrvání v NHL. Roční smlouvu na 1,5 milionu dolarů zužitkoval perfektně a společně s parťákem Curtisem McElhinneym dotlačil Hurricanes až do finále konference. Nyní má v kapse smlouvu na více než tři miliony dolarů ročně a motivaci ukázat, že nepodařené ročníky v dresu Flyers a Red Wings jsou už za ním.
David Rittich se loni konečně naplno usadil v brankovišti Calgary, byť na play-off jej z branky vystrnadil zkušený Mike Smith. Ten je pryč, vedení sehnalo k sedmadvacetiletému Čechovi Cama Talbota. Oba brankáři budou pobírat na fous stejnou výplatu – 2,75 milionů dolarů ročně.  Kdo z nich získá převahu a stane se definitivní hlavní volbou Plamenů?
Těžko říct, co svým činem chtěli tvůrci hry NHL 20 říci, když Pavlu Francouzovi dali hodnocení pouhých 60 ze 100. Nicméně tento rating se do skutečného života nepřenáší a Francouz se dočkal. Po roce na farmě se s ním počítá jako stabilní dvojkou za Philippem Grubauerem. Nastoupí na prahu třicítky do více než dvou zápasů v dresu Lavin?

Důvod třetí: Tampa Bay Lightning

Jako kdyby loni existovala dvě mužstva s bleskem na prsou. To první bylo v základní části naprosto dominantní. Nikita KučerovBraydenem Pointem řádili v útoku, zadní řady dirigoval Victor Hedman a v brance se činil Andrej Vasilevskij. Lightning vyrovnali rekord v počtu výher v základní části (62). Vasilevskij převzal Vezina Trophy, Kučerov Arta Rosse, Hart Trophy a Ted Lindsay Award.
Pak přišlo první kolo play-off a neurotický Kučerov vyfasoval trest. Tampa, která z předchozích měsíců nebyla zvyklá na porážky, zpanikařila a vypadla s Columbusem. Tahle facka pořádně probrala hvězdné mužstvo, u kterého těžko budete po této lekci hledat slabinu. Dokáží letos lépe načasovat formu a protlouct se ke svému druhému Stanley Cupu v historii?

- Reklama -

Důvod čtvrtý: Utkání pod širým nebem

Už 26. října se dočkáme prvního utkání pod širým nebem. Střetnou se Calgary Flames a Winnipeg Jets na Mosaic Stadium v Regině. Na Nový rok se zase přihlásí Dallas s Nashvillem z Cotton Bowlu v Dallasu. A sérii venkovních utkání pro ročník 2019-2020 zakončí 15. února Kings a Avalanche na Falcon Stadium.

Důvod pátý: Jordan Binnington

Loni zero, nyní hero. Jordan Binnington dostal v lednu ze zoufalství šanci v brance St. Louis a dokázal mužstvo dostat z posledního místa soutěže až ke Stanley Cupu. Po megaúspěšném ročníku nezpychl a úspěch mu nestoupnul do hlavy. Jako omezený volný hráč podepsal dvouletý bridge contract na 4,4 milionů dolarů ročně. Moc dobře ví, že své výkony musí potvrdit. Místo mezi brankářskou elitou nezíská po jedné podařené sezoně. Jak se popere se zvýšenými očekáváními?

Fanda NHL

Důvod šestý: Toronto Maple Leafs

Loni se až do prosince hádali s Williamem Nylanderem o podobě nového kontraktu. Mladý Švéd protrucoval začátek soutěže a poté na něm bylo hodně vidět zápasové manko. Nyní už absolvoval plnou přípravu a má motivaci ukázat, že si své peníze zaslouží.
V podobné situaci se letos Javorové listy ocitli znova s Mitchem Marnerem. Tentokrát ale dělali vše pro to, aby se mladá hvězda připojila k týmu včas, což se nakonec duu Dubas (GM)-Shanahan (prezident klubu) podařilo. Toronto přes rok opět posílilo, zbavilo se problémových nebo nevýrazných hráčů jako Kadri nebo Zajcev a nabrali zkušenosti Barrieho, Ceciho a Spezzy. Mike Babcock je v polovině svého šestiletého kontraktu a po třech koncích v prvním kole play-off v řadě je na něj mimořádný tlak udělat další krok. Na zkoušce v kempu neuspěl brankář Michal Neuvirth, českou stopu tak na soupisce budete hledat marně.

Důvod sedmý: Connor McDavid

Větší hvězdu současná NHL nemá. Ten chlap jako kdyby neměl strop. Loni vytvořil společně s podobně talentovaným Němcem Leonem Draisaitlem dynamické duo, když oba překonali 100bodovou hranici.
Connor útočí na čtvrtou stobodovou sezonu v řadě. Podaří se mu to?



Důvod osmý: New Jersey

Pryč jsou časy, kdy hokejoví volnomyšlenkáři jako Patrik Eliáš úpěli v New Jersey pod defenzivními kouči a přísným dohledem generálního manažera Loua Lamoriella. Jersey otevřelo novou epochu, která by fanoušky měla pořádně bavit. Ray Shero, současný generální manažer, se v letní přestávce činil. Devils mají v současnosti ve svém kádru nejvíce jedniček draftu ze všech 31 týmů – (Taylor Hall, Nico Hischier a Jack Hughes). Novými tvářemi jsou P.K. Subban, Wayne Simmonds a také Rus Nikita Gusev.
Po devadesátých letech, kdy Devils praktikovali tzv. past ve středním pásmu, mají letos nakročeno k tomu být ofenzivním týmem. Otázkou je, jestli obrana, která sice získala obrovské jméno v podobě ofenzivního beka P.K. Subbana, nebude příliš děravá. Brankářská dvojka ve složení Schneider – Blackwood také zrovna moc pozitivních myšlenek nebudí.

Důvod devátý: Kakko vs. Hughes

Hvězdné války epizoda II.? Po výluce v sezoně 2004-2005 zažila NHL mohutný vstup dvou budoucích superhvězd, které dodnes táhnou své týmy za úspěchy – Alexandera Ovečkina a Sidneyho Crosbyho. Oba tehdy nastoupili do klubů, které se potácely od jednoho neúspěchu k druhému. V tom je situace Kaapa Kakka a Jacka Hughese podobná.
Oba mladíci jsou spolu srovnáváni už od juniorských kategorií. Loni byli bedlivě sledováni na ,istrovství světa v Bratislavě. To lépe vyšlo finskému útočníkovi, takže se vynořily spekulace, že by na prvním místě Devils měli zvolit jeho. Nakonec se tak nestalo, Kakko tak má o důvod více, proč zastínit Hughese a uzmout Calder Trophy. Vše navíc okoření i regionální rozmět jejich zápolení – vždyť z New Yorku do New Jersey dorazíte za hodinu a půl autem.
Nebo se prognózy odborníků postaví na hlavu a dle hesla „dva se perou, třetí se směje“ uvidíme s Calder Trophy někoho jiného? Zdravíme Caleho Makara.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -