- Reklama -

Drama v Montrealu rozhodl ve druhém prodloužení Kučerov, Šustr si připsal jednu asistenci

- Reklama -

Hokejisté Tampy Bay zvládli další těžkou zkoušku. Dva dny po triumfu v sedmém utkání s Detroitem zvítězily Blesky v úvodním utkání semifinále Východní konference na ledě Montrealu 2:1. Dramatickou podívanou ve vyprodané aréně Bell Centre (21 287 diváků) rozhodl až v druhém prodloužení Nikita Kučerov. Jednou asistencí se na úspěchu Bolts podílel český zadák Andrej Šustr.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V pátečním utkání, jemuž dominovali brankáři, se na první branku čekalo až do třetí třetiny. V čase 42:34 poslal Lightning do vedení Tyler Johnson, který za záda gólmana Careyho Priceho tečoval střelu obránce Matthewa Carlea. Druhá asistence byla připsána Šustrovi. Price, který v předchozím utkání s Ottawou vychytal čisté konto, inkasoval po 103 minutách a 24 sekundách.
„Bojovali jsme před brankou, když Carle pěkně vystřelil a našel mou hokejku. Měl jsem štěstí, že to prošlo do branky,“ řekl Johnson.
Ještě o deset minut déle trvala neprůstřelnost Bena Bishopa (113:18). Americký gólman navázal na svůj bezchybný výkon v posledním duelu s Red Wings a snažení montrealské ofenzivy dokázal odolávat do 55. minuty, kdy vyrovnal Max Pacioretty. Montrealský forvard se prosadil prudkým švihem z levého kruhu pro vhazování, kterou Bishop nedokázal zkrotit ve své rukavici a puk se dokutálel za jeho záda.
„Moc mě to nerozhodilo,“ řek Bishop. „Měl jsem ze své hry docela dobrý pocit. Rád bych to vrátil. Hrál jsem několik let baseball, takže mě to trochu mrzí.“

Ve zbytku základní hrací doby již žádná branka nepadla a zápas tak dospěl do prodloužení. V jeho třetí minutě unikl obraně Canadiens Kučerov, jenž v závěru své akce dotlačil puk do sítě i s pravým betonem domácího gólmana. Radost ruského forvarda netrvala dlouho, rozhodčí jeho gól neuznali kvůli postavení v brankovišti.
„Dělali jsme si legraci z toho, že je možná prvním hráčem, který dal dva góly v prodloužení,“ komentoval neuznaný gól Kučerova centr Blesků Tyler Johnson.
„Nemohu s rozhodnutím sudích polemizovat. Je to těžké, když musíte takovou věc posuzovat ve velké rychlosti, ale je vidět, že mají trénované oko. Ze zpomaleného záběru bylo vidět, že Nikita natlačil puk do branky i s brankářovým betonem. Price neměl šanci zasáhnout, takže to bylo správné rozhodnutí,“ popsal situaci hlavní kouč Tampy Jon Cooper.
Podruhé v zápase se jednadvacetiletý rodák z Moskvy trefil do černého v úvodu druhého nastavení. Tentokrát už bylo všechno v pořádku (?). Kučerov odstartoval vítězné křepčení Bolts na hrací ploše ranou zápěstím z mezikruží. Výhodnou střeleckou pozici mu připravil Valtteri Filppula.

- Reklama -

Bude vás zajímat:


Podle kouče Montrealu Michela Therriena neměla platit ani druhá Kučerovova trefa. „Domníváme se, že této brance předcházelo neodpískané postavení mimo hru na modré čáře,“ řekl Therrien. „Jsme zklamaní a frustrovaní, ale stejně s tím nic nenaděláme. Důležité je, jak jsme dnes hráli. Rozhodně to byl náš nejlepší zápas. Byli jsme aktivnějším týmem a do puntíku jsme plnili náš herní plán. Určitě si z utkání odnášíme hodně pozitiv.“
Tomáš Plekanec a jeho spolubojovníci budou moci oplatit porážku Tampě v neděli.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -