- Reklama -

Panthers vydřeli výhru v New Yorku a srovnali stav série. Jágr zaznamenal 200. bod v play off NHL

- Reklama -

Hráči Floridy dobře ví, že pokud je někde tlačí bota, je to hlavně v obraně. Do čtvrtého utkání šli tedy s tím, že se musí vyvarovat chybám v defenzivě a znepříjemnit soupeři život, co to půjde. Vyšlo to. Panthers zvládli v Brooklynu těsné utkání po výsledku 2:1 a srovnali krok v sérii na 2:2.
„Bavili jsme se o tom, že ze sebe musíme udělat tvrdý tým, kterému bude těžké dát gól,“ řekl trenér Gerard Gallant. „Nedávat jim druhé šance. Hlavně Johnu Tavaresovi a jeho lajně nedávat druhé a třetí příležitosti ke skórování. Bylo to o tom tvrdě pracovat a hrát naší hru. Chtěl jsem si být jistý, že chlapi budou agresivní.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Florida otevřela skóre v 36. minutě. Jaromír Jágr vybojoval puk a naservíroval jej před bránu Teddy Purcellovi, který přesnou ránou využil přesilovou hru. Český forvard tak zaznamenal dlouho očekávaný 200. bod v play off NHL, v historické tabulce už jsou před ním jen čtyři hráči slavné dynastie Edmontonu – Wayne Gretzky (382), Mark Messier (295), Jari Kurri (233) a Glenn Anderson (214).
Jágrova nahrávka byla současně 122. v play off, čímž překonal v historické tabulce nejlepších nahrávačů Ala MacInnise a Glenna Andersona na devátém místě. 206. odehraný zápas v pohárové části sezóny znamenal postup na 17. místo před gólmana Martina Brodeura (205 utkání).


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Jinak se ale na Jágra v play off prozatím chvála nehrne. Jemu i celému útoku je vyčítána hlavně spousta neproměnných šancí. „Někdy jste v laufu a všechno vám vychází, někdy ne,“ řekl Jágr, který má v sérii zatím 13 střel mezi tyče, ani jedna ale nepřešla přes brankovou čáru.
„Náš útok měl hodně šancí, ale neproměňujeme je a možná se dostáváme trochu pod tlak. Možná je to sebevědomím, nicméně věřím, že je jen otázkou času, kdy se prosadíme,“ řekl Jágr už před zápasem.
Ani tentokrát to nevyšlo, ale potřebné góly vstřelili jiní a Jágr aspoň rozehrál důležitou akci před prvním gólem. Islanders pak v závěru druhé třetiny srovnali také z přesilovky skóre, rozhodující trefu zajistil v polovině třetího dějství Alex Petrovic, jenž si sjel od modré mezi kruhy a zvýšil na 2:1.
„Derek (Mackenzie) mě krásným pasem našel úplně volného,“ pochválil střelec nahrávače. „Počkal jsem si, až chlap, co na mě šel jako první, uhne stranou a pak jsem to mohl poslat na Greisse.“
Trenér hostů Jack Capuano se zlobil, že jeho tým neproměnil víc šancí.
„Nevyhrajete moc zápasů, pokud vstřelíte jen jeden gól. Moc jsme toho nevytvořili. Máme vlastně jen jeden útok (Tavares, Kyle Okposo, Frans Nielsen), který vytváří veškerou naší ofenzivu. Musíme najít způsob, jak se dostat k dorážkám a druhým šancím, jako se nám to dařilo na Floridě nebo v prvním utkání tady.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -