- Reklama -

Granlund, Aho, Teräväinen. Finové se budou moci opřít i o střelce z NHL

- Reklama -

Finská hokejová reprezentace se bude moci na světovém šampionátu v Dánsku spoléhat také na útočné trio Mikael Granlund (Minnesota), Sebastian Aho a Teuvo Teräväinen (oba Carolina). Ve výběru kouče Lauriho Marjamäkiho jsou také dva mistři světa z Bratislavy 2011 – forvardi Janne Pesonen a již zmíněný Granlund.


MS v hokeji 2018: Program, skupiny, herní formát


Celkem se Suomi představí s osmi hráči z NHL. Kromě nich v zámoří působí také zadák Ville Pokka z farmy Ottawy a gólman Ville Husso ze záložního týmu St. Louis.
Šest hokejistů dodal finský účastník KHL Jokerit Helsinki.
Finům byla určena skupina B v Herningu, v níž mimo jiné narazí na domácí celek nebo favorizovanou Kanadu.

Nominace Finska na MS v Dánsku:

Brankáři: Harri Säteri (Florida/NHL), Ville Husso (San Antonio/AHL), Eero Kilpeläinen (Örebro/Švéd.).
Obránci: Miro Heiskanen (IFK Helsinky), Miika Koivisto (Kärpät Oulu), Niko Mikkola (Tappara Tampere), Juuso Riikola (KalPa Kuopio), Tommi Kivistö (Jokerit Helsinky/KHL), Julius Honka (Dallas/NHL), Markus Nutivaara (Columbus/NHL), Ville Pokka (Belleville/AHL).
Útočníci: Marko Anttila, Pekka Jormakka, Mika Niemi, Olli Palola (všichni Jokerit Helsinky/KHL), Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen (oba Carolina/NHL), Saku Mäenalanen (Kärpät Oulu), Antti Suomela (Jyväskylä), Mikael Granlund (Minnesota/NHL), Kasperi Kapanen (Toronto/NHL), Sakari Manninen (Örebro/Švéd.), Janne Pesonen (Växjö/Švéd.), Mikko Rantanen (Colorado/NHL), Veli-Matti Savinainen (Chanty-Mansijsk/KHL).

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -