- Reklama -

Griffith se rozjel… a Židlický jen koukal

- Reklama -

Do rubriky České góly tahle výstavní akce nepatří, český hokejista byl – bohužel – na opačné straně. V pondělním zápase mezi Bostonem a New Jersey domácí mladík Seth Griffith vyškolil Marka Židlického i stejně zkušeného Bryce Salvadora a diváka udělal i z Coryho Schneidera. Sám přitom při zakončení brankáři Devils do očí nehleděl.
Začínala 39. minuta, když Griffith zablokoval Salvadorovu střelu od modré čáry a vyrazil kupředu za kotoučem. Židlický se mu z levé strany snažil překřížit cestu a chvíli se zdálo, že uspěje, jenže dravý Medvěd protivníka přetlačil – a tak jak byl, zády k bráně Devils, poslal kotouč bekhendem mezi svýma nohama do sítě. Schneider pokládal beton na led, ale mezeru nestihl utěsnit.
„Pokud chci hrát na téhle úrovni, musím se prosadit silou i proti větším chlapům. V létě jsem na tom hodně pracoval a jak je vidět na téhle akci, vyplatilo se to,“ zářil štěstím jednadvacetiletý útočník, kterého Bruins draftovali v roce 2012 v pátém kole.
V NHL dostává Griffith příležitost až v této sezóně a zatím si vede dobře, z dvanácti zápasů nasbíral šest bodů. Včerejší trefa byla už jeho čtvrtou, navíc nese vítězný punc. Boston dostala do vedení 3:2, vzápětí se prosadil Reilly Smith a domácí po výsledku 4:2 prodloužili svoji sérii úspěchů na pět utkání.
„Byl to hodně důležitý gól, protože jsme předtím byli čtyři nebo pět minut pořád pod tlakem,“ chválí spoluhráče Smith. „Seth změnil vyznění konce třetiny, což bylo dobře, protože jsme nepředváděli moc úchvatný hokej. Díky jeho brance jsme byli ve třetí třetině o krok vepředu.“
Foto/Photo by: Lisa Gansky

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -