- Reklama -

Hejduk s Fischerem se vracejí na led

- Reklama -

Na přelomu tisíciletí proti sobě Milan Hejduk s Jiřím Fischerem nastoupili ve dvanácti zápasech NHL, navíc se střetli v památném finále Západní konference v roce 2002. Už za tři týdny budou moci na velkou rivalitu mezi Coloradem a Detroitem zavzpomínat přímo mezi mantinely.
Stane se tak v rámci letošní Stadium Series, tedy utkání pod širým nebem. 26. února se na Coors Field v Denveru v předehře regulérního zápasu zámořské soutěže utkají staré gardy Lavin a Rudých křídel a oba čeští hokejisté potvrdili účast.
Na soupiskách, které byly včera zveřejněny, chybí jen málokterá z tehdejších hvězd.
Red Wings sice nastoupí bez dlouholeté opory svého brankoviště Chrise Osgooda, ale v defenzívě nebudou chybět Chris Chelios s Nicklasem Lidströmem a do útoku se hlásí kapitán Steve Yzerman, evropská dvojka Igor Larionov a Tomas Holmström či kompletní „Grind Line“ tvořená Krisem Draperem, Kirkem Maltbym a Joe Kocurem.
Avalanche představí možná ještě silnější kalibr. Patrick Roy podstupuje přípravu i v rámci své současné profese hlavního kouče denverského klubu. Prostor před ním budou mimo jiné čistit Ray Bourque, Rob Blake a Adam Foote. Vepředu nemůžou chybět Joe Sakic, Peter Forsberg nebo Claude Lemieux.

Pro Milana Hejduka a Jiřího Fischera bylo Colorado, resp. Detroit, jejich jediným působištěm v NHL. Hejduk strávil pod Skalistými horami čtrnáct sezón, během nichž odehrál 1020 zápasů v základní části a 112 utkání play off. V roce 2001 tam zvedl nad hlavu Stanleyův pohár, o dva roky později si při ligovém galavečeru došel pro Richardovu trofej pro nejlepšího střelce.
Fischerovu kariéru ukončily po šesti sezónách a celkem 343 utkáních problémy se srdcem. V už zmíněném roce 2002 dokráčel s Red Wings až k titulu. Další slavil o šest let později už jako člen realizačního týmu Rudých křídel, konkrétně ředitel oddělení pro hráčský rozvoj.
Sestavy pro zápas veteránů 26. února 2016:
COLORADO
Brankáři: Craig Billington, Patrick Roy
Obránci: Rob Blake, Ray Bourque, Adam Foote, Jon Klemm, Curtis Leschyshyn, Eric Messier, Sandis Ozolinš
Útočníci: Peter Forsberg, Milan Hejduk, Dan Hinote, Valerij Kamenskij, Mike Keane, Claude Lemieux, Shjon Podein, Mike Ricci, Joe Sakic, Chris Simon, Stephane Yelle
DETROIT
Brankáři: Ty Conklin, Manny Legace
Obránci: Chris Chelios, Mathieu Dandenault, Steve Duchesne, Jiří Fischer, Nicklas Lidström, Larry Murphy
Útočníci: Doug Brown, Dino Ciccarelli, Kris Draper, Tomas Holmström, Mike Knuble, Joe Kocur, Martin Lapointe, Igor Larionov, Kirk Maltby, Darren McCarty, Steve Yzerman

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -