- Reklama -

Hemský s Niemim dovedli Stars k výhře nad Pittsburghem. České góly Bostonu na body nestačily, výhru slavil Pavelec

- Reklama -

Aleš Hemský vstoupil do nové sezóny NHL ve velkém stylu. Hned v prvním utkání se dvěma body zasloužil o výhru Dallasu 3:0 nad Pittsburghem a po zásluze byl vyhlášen druhou hvězdou večera. Hemský nejdříve v 2. minutě asistoval u vítězné branky Mattiase Janmarka. V úvodu druhé třetiny pak český forvard po přihrávkách Alexe Goligoskiho a Anttiho Niemiho zvýšil vedení Stars na 2:0.
O třetí branku domácího celku se v čase 52:39 postaral Jamie Benn, jenž ranou z hranice pravého kruhu potrestal vyloučení zadáka Iana Colea. Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen Antti Niemi (0+2). Dvaatřicetiletý finský gólman zneškodnil 37 střel a hned při svém debutu v dresu texaského celku si připsal čisté konto.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Stejného ocenění jako Hemský se po utkání v Bostonu dočkal Ondřej Pavelec. K vysoké výhře Winnipegu na ledě TD Garden 6:2 přispěl kladenský odchovanec devětadvaceti bezchybnými zákroky. Českého brankáře překonali pouze jeho krajané David Krejčí a David Pastrňák. Ofenzivu Jets, kteří si své branky rozdělili rovnoměrně do druhé a třetí části, nejvíce podpořili Drew Stafford a Alex Burmistrov, oba útočníci zaznamenali gól a asistenci. Bruins se v utkání museli obejít bez zraněného kapitána Zdena Cháry.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Tři čeští hokejisté zasáhli také do utkání mezi Tampou Bay a Philadelphií. Za Lightning nastoupili Ondřej Palát a Andrej Šustr, barvy hostů hájil jen Jakub Voráček, jeho spoluhráč Radko Gudas musel zápas proti někdejšímu zaměstnavateli tentokrát oželet. Ani jeden ze zmiňovaných borců se včera bodově neprosadil, ale po duelu měli větší důvod k úsměvu Palát se Šustrem. Jejich Tampa zdolala Flyers 3:2 v prodloužení. Rozdílovou trefu vsítil v 63. minutě kanadský bek Jason Garrison. V utkání to byla jeho druhá branka. Letce muselo po zápase hodně mrzet, že nevyužili ani jedno ze dvou trestných střílení.
Velkou pozornost přitahovaly noční zápasy Buffala a Edmontonu. Premiéru v nejslavnější hokejové soutěže světa v nich absolvovali dva letos nejvýše draftovaní hráči – Olejář Connor McDavid a zadák Sabres Jack Eichel. Osmnáctiletý útočník Connor McDavid vyšel bodově naprázdno a jeho Edmonton si odvezl ze St. Louis prohru 1:3. Edmonton se sice ujal vedení, když v 18. minutě mířil přesně Ryan Nugent-Hopkins, ale ve zbývajícím průběhu zápasu už si Oilers na Briana Elliotta nepřišli. Blues otočili skóre ve svůj prospěch góly Tarasenka, Fabbriho a Brouwera.
Také Jack Eichel odcházel z ledu zklamaný, neboť jeho Buffalo padlo stejným výsledkem doma s Ottawou. Dvojka posledního draftu se může utěšovat alespoň tím, že se jí podařilo vstřelil první gól v NHL. Nejnebezpečnějším hráčem Senátorů byl Kyle Turris, jenž dvakrát rozvlnil síť domácí svatyně. V obou případech mu při tom asistovali Mike Hoffman a Mark Stone.
Minnesota prohrávala v Denveru po první třetině 0:3, a když po 40 minutách svítil na ukazateli skóre stav 4:1 pro Avalanche, nejspíš by si v tu chvíli na Wild nikdo nevsadil ani cent. V poslední třetině ale přišel dokonalý obrat. Hosté v ní nastříleli Coloradu čtyř góly a vyhráli 5:4. Hlavním strůjcem jejich zmrtvýchvstání byl Zach Parise, který se předvedl prvním hattrickem sezóny.
Hlavním hrdinou utkání mezi Nashvillem a Carolinou se stal Viktor Arvidsson. Dvaadvacetiletý švédský útočník svým prvním gólem v NHL pomohl Predátorů k těsné výhře 2:1. První puk poslal za záda Cama Warda americký centr Craig Smith, na obě branky Nashvillu přihrál Seth Jones. Autorem čestného úspěchu Hurricanes byl kapitán Eric Staal, který překonal Pekku Rinneho necelých sto sekund před koncem základní hrací doby. Vyrovnat už ale hosté nestihli.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -