- Reklama -

Hertl testoval operované koleno v první formaci Sharks. Proti Edmontonu odehrál přes 17 minut

- Reklama -

Nedávné zprávy o zdravotním stavu Tomáše Hertla hovořily o tom, že se vrátí na led nejdřív v únoru, nakonec to ale český hokejista zvládl dřív. Ve čtvrtek se po dvou měsících vrátil do kolotoče NHL utkáním s Edmontonem. Unavení Sharks však nebyli Olejářům plnohodnotným soupeřem, krok dokázali držet jen prvních dvacet minut a prohráli 1:4.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Sharks hráli sedmý zápas v jedenácti dnech, což na nich bylo znát. Hertl měl vnést do unavené sestavy trochu čerstvých sil, na utkání se těšil. „Je to důležitý zápas, o čtyři body,“ řekl slávistický odchovanec k bitvě dvou vedoucích týmů Pacifické divize.
„Chlapi to teď měli pár týdnů těžké. Odvedli pro nás skvělou práci a já jim chci pomoct. Chci hrát dobře, ale chci být hlavně připravený na jejich rychlost,“ dodal Hertl.
Třiadvacetiletý forvard vynechal posledních 32 utkání kvůli operaci pravého kolena. V posledních dnech už normálně bruslil. S mužstvem dokonce odcestoval na dvouzápasový trip, při kterém San Jose vyhrálo v Coloradu (5:2) a ve Winnipegu (4:3). V úterý vynechal trénink, ve středu si znovu zabruslil a cítil se být připravený.
„Doktoři mi řekli, že jestli se cítím stoprocentní a koleno je zahojené, mohu hrát,“ řekl Hertl. „Řekl jsem, že se cítím dobře. Proč nehrát už před All Star víkendem. Radši před ním než po něm, zvlášť když si během něj můžu udělat pauzu.“
Právě možnost víkendového odpočinku vedla nakonec k rozhodnutí otestovat koleno trochu dřív. O víkendu Tomáš Hertl uvidí, jak bude koleno po čtvrteční zátěži reagovat. Lékaři ho do ničeho nenutili, v těchto dnech už nechávají rozhodnutí čistě na subjektivních pocitech hokejisty.
Návrat nakonec našemu hráči zhořkl, protože Sharks na Edmonton v domácí SAP Center aréně nestačili. Tomáš Hertl nicméně může být se svým comebackem spokojený. Mantinely přeskakoval s první formací, Joem Thorntonem a Joem Pavelskim. Na ledě strávil 17 minut a 22 sekund čistého času, z toho necelé čtyři minuty na přesilovce.
„Během zápasu na to nemyslíte, chcete jenom hrát,“ řekl k myšlenkám na operované koleno. „Moje hra je náročná, chci být silný. Nemůžu se bát, že mě někdo trefí. Chci být silný na puku, podržet si ho. Pár střídání to určitě vezme, než se do toho dostanu. Doufám, že Connora McDavida na ledě trochu proženu.“
Lídr Edmontonu byl nakonec po utkání spokojenější. K výhře 4:1 přispěl asistencí a gólem do prázdné branky. Hertl nasbíral v letošních sedmnácti zápasech před zraněním devět bodů (4+5). Ve čtvrtek další nepřidal.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -