- Reklama -

Jack Eichel popřel, že by nechtěl v Buffalu pokračovat pod trenérem Bylsmou

- Reklama -

V posledních dnech se na internetu objevily spekulace, podle kterých Jack Eichel nechce pokračovat v Buffalu, pokud ho nadále povede trenér Dan Bylsma. Tuto zprávu přinesla jako první jedna zámořská rozhlasová stanice. Dvojka draftu 2015 měla mít údajně na konci sezóny mítink s generálním manažerem, kde se měl Eichel takto vyjádřit.
Dvacetiletý americký hokejista dával na konci sezóny najevo zklamání z výkonů celého týmu, vadilo mu nízké nasazení některých spoluhráčů, o Bylsmovi ale nic konkrétního neříkal. „Byly to dva mizerné roky,“ povzdechl si k dosavadnímu působení u Sabres. „Víc než cokoli jiného je to zklamání. Je znepokojující, že neumíme hrát lépe.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Generální manažer Tim Murray připustil, že nepovedenou sezónu je nutné zanalyzovat, zároveň však dodal, že mu žádný hráč nebude diktovat, koho má postavit na lavičku. „Já jsem generální manažer a Bylsma je v tuhle chvíli trenér. Dosud jsem nepřemýšlel o tom, že bych ho vyhodil,“ cituje Murrayho server kanadské televize TSN.
O den později už přispěchal se svým oficiálním prohlášením, které se objevilo na oficiálním serveru nhl.com, také Jack Eichel. Americký útočník popřel zvěsti o tom, že by nechtěl pokračovat v Buffalu, pokud zůstane jeho trenérem bývalý úspěšný lodivod Pittsburghu Dan Bylsma.

Eichel vstoupí v příští sezóně do třetího roku nováčkovské smlouvy a klub s ním tak může od 1. července začít jednat o prodloužení spolupráce. Spekulace se týkaly hráčovy neochoty o nové smlouvě jednat. Pokud by se obě strany skutečně nedohodly, stane se Eichel po vypršení smlouvy za rok chráněným volným hráčem, což znamená, že by Buffalo na něj stále mělo práva a bez jeho souhlasu by Eichel příští rok beztak jinde podepsat nemohl. Na to je ještě moc mladý.
„Chci tady hrát dlouhou dobu,“ popřel novinářské spekulace jeden z nejlepších mladých hráčů současnosti. „Tak se na to dívám. Nechci odcházet jinam a nechci, aby si to kdokoli myslel. Chci být hráčem Šavlí a chci jím být dlouho. Chci tady vyhrávat. Vím, že tahle organizace je toho schopna.“
Zatím to tak bohužel nevypadá. Sabres se nedostali do play off pošesté za sebou. Eichel řekl, že se na mítinku s vedením na konci sezóny shodli, že se sezóna mohla povést lépe, kouče ale z ničeho nevinil.
„Byl jsem frustrován sám sebou a závěrem sezóny,“ řekl forvard Buffala. „Nejsem typ hráče, který na někoho ukazuje. Když to lidé říkají, jsem z toho hodně zklamaný. Vím, že mohu být lepším hráčem. Musím se jít stát. Musím být taky lepším spoluhráčem. Nemůžete dělat nic jiného, než se sami snažit o zlepšení. Pomoc tak sobě i týmu. Tak se na to dívám.“
Tim Murray potvrdil, že se pokusí zahájit s Eichelem jednání o nové smlouvě, jakmile to bude možné, tedy asi hned v červenci. Trenér Dan Bylsma má platnou smlouvu v Buffalu ještě na tři roky.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -